Donald Trump: Αποφασισμένος να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Ο Donald Trump είναι αποφασισμένος να επιβάλει δασμούς 25% σε όλα τα εισαγόμενα αυτοκίνητα μέχρι το τέλος του 2018. Αυτό φέρεται να δηλώνουν σύμβουλοι του προέδρου των ΗΠΑ, παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις που δέχεται, τόσο από τους ίδιους, όσο και από στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όπως αναφέρει η Washington Post. Πρόκειται για εισαγωγές στις ΗΠΑ συνολικής αξίας 200 δισ. δολαρίων το 2017.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους και της κυβέρνησης του φέρεται να έχει δηλώσει προς ηγετικά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, υπό τη σημαία του οποίου εξελέγη πρόεδρος και προς τους συμβούλους του ότι πρέπει να εμπιστευτούν τον ένστικτό του ως επιχειρηματία, αγνοώντας ουσιαστικά τις συμβουλές τους.

Διάβασε επίσης

Η Ε.Ε προτείνει την κατάργηση του συνόλου των δασμών προς τις ΗΠΑ

Στο δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται επίκληση πηγών με γνώση των συζητήσεων στον Λευκό Οίκο, καθώς και ενός αξιωματούχου του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αναφέρεται ότι η απόφαση Trump ενδέχεται να δημιουργήσει κλίμα εμφυλίου εντός των Ρεπουμπλικανών.

Χαρακτηριστικά, ο γερουσιαστής Lamar Alexander από το Τενεσί σχεδιάζει να εισαγάγει στο Κογκρέσο νομοσχέδιο με το οποίο θα καταστεί πολύ δυσκολότερο για τον αρχηγό του κράτους να επιβάλει δασμούς στα εισαγόμενα οχήματα.

ΠΟΕ: Ο εμπορικός πόλεμος απειλεί την παγκόσμια ανάπτυξη

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) δήλωσε εξάλλου ότι η τωρινή ένταση στο εμπόριο, η οποία κλιμακώθηκε πρόσφατα από τους νέους αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές που οδήγησαν σε αντίποινα από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να απειλήσουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Βλέπουμε περισσότερα περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο απ’ ό,τι πριν. Αυτή είναι σαφώς η κατάσταση. Ελπίζουμε ότι μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την τάση.

Η ανάπτυξη στην παγκόσμια οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Η ελπίδα μας είναι ότι αυτές οι νέες εμπορικές εντάσεις δεν θα το επηρεάσουν αυτό και δεν θα απομακρύνουν τις ευκαιρίες αυτής της ανάπτυξης που αυτή τη στιγμή φαίνονται πολλά υποσχόμενες.

Ο εκκολαπτόμενος παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος θα πρέπει να τελειώσει με μια πολιτική συμφωνία μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών, διότι η παραμονή σε αυτή την πορεία θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία,

δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΕ Ρομπέρτο Αζεβέντο σε συνέντευξή του στο CNBC.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...