Ο πρώην τεχνικός παραγωγής της Tesla, o Martin Tripp, υπέβαλλε ανταγωγή κατά της Tesla την Τρίτη, ζητώντας χρηματική αποζημίωση τουλάχιστον 1 εκατ. δολαρίων. Ο 40χρονος Tripp ισχυρίζεται ότι η Tesla δεν ανταποκρίνεται στον στόχο της να βελτιώσει το περιβάλλον, και αντ’ αυτού παράγει “τεράστιες ποσότητες αποβλήτων και “άχρηστα” τμήματα αυτοκινήτων τα οποία αφήνουν χωρίς προφύλαξη στο έδαφος, μέσα στο Gigafactor”.

Ο Tripp αναφέρει ακόμα ότι η Tesla χρησιμοποιούσε συνεχώς εξαρτήματα μπαταριών που είχαν χαρακτηριστεί προηγουμένως ως “σκουπίδια”. Στην κατάθεσή του δηλώνει ότι ένας συνάδελφoς του είπε ότι, “αφού είδε τα κατεστραμμένα προϊόντα να επαναχρησιμοποιούνται, τα κατέστρεψε περαιτέρω εσκεμμένα, προκειμένου να μην χρησιμοποιηθούν ξανά στο Model 3”.

Μεταξύ των άλλων, στην κατάθεσή του ο Tripp αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι είχε χακάρει το λειτουργικό σύστημα παραγωγής της Tesla, αναφέροντας μάλιστα ότι η εταιρεία “δημοσίευσε αυτές τις ψεύτικες και δυσφημιστικές δηλώσεις από κακεντρέχεια και προκειμένου να αντεπιτεθεί” κατά του Tripp και να τον “δυσφημίσει δημόσια”.

Ο πρώην υπάλληλος της Tesla δήλωσε ότι προσπάθησε αρχικά να μοιραστεί τις ανησυχίες του με τους ανώτερούς του, αλλά και τον ίδιο τον Elon Musk, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε.