Ρεκόρ πωλήσεων για την Kia το 1ο εξάμηνο του έτους

Σχετικά άρθρα

Η Kia σημείωσε τις καλύτερες πωλήσεις της στην Ευρώπη για το πρώτο εξάμηνο του έτους, πουλώντας 264.010 μονάδες κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018. Η αύξηση πωλήσεων κατά 5,0% ξεπέρασε σημαντικά την αύξηση 2,8% που καταγράφηκε το αντίστοιχο διάστημα στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς. Η Kia διατήρησε το μερίδιό της 3,0% στην Ευρώπη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, που είναι και το υψηλότερο ποσοστό όλων των εποχών για την κορεάτικη μάρκα.

Η επίδοση αυτή ενισχύθηκε τους τελευταίους μήνες από την άφιξη ολοκαίνουργιων μοντέλων αλλά και προηγμένων, ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις υβριδικών, plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της Kia αυξήθηκαν 46% σε ετήσια βάση: 27.507 ηλεκτροκίνητα οχήματα πουλήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2018, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 10% των συνολικών πωλήσεων της Kia φέτος.

Η Kia θα λανσάρει 16 νέα οχήματα με προηγμένο σύστημα κίνησης μέχρι το 2025, συμπεριλαμβανομένων πέντε νέων υβριδικών, πέντε plug-in υβριδικών, πέντε αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και – το 2020 – ενός νέου ηλεκτροκίνητου οχήματος με κυψέλες υδρογόνου. Η εταιρία ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία ενός νέου ήπιου υβριδικού συστήματος κίνησης “EcoDynamics +” με κινητήρα ντίζελ, το οποίο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στο ανανεωμένο Kia Sportage, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα.

Ο κ. Emilio Herrera, Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors Europe, δήλωσε:

Αυτό είναι ένα ακόμα έτος κατά το οποίο η Kia καταρρίπτει το ρεκόρ πωλήσεων πρώτου εξαμήνου, πουλώντας για δεύτερη φορά πάνω από 250.000 οχήματα. Οι κινητήρες επόμενης γενιάς αποτελούν βασικό παράγοντα για την επιτυχία των πωλήσεών μας, όπως άλλωστε και τα νέα μοντέλα, Niro, Stonic και Stinger. Η πολύ καλή εμπορική πορεία και των υπόλοιπων μοντέλων της Kia δείχνουν πως θα καταφέρουμε να πετύχουμε πωλήσεις άνω των 500.000 μονάδων φέτος.

Αύξηση πωλήσεων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

Οι πωλήσεις των οχημάτων Kia με προηγμένα συστήματα κίνησης αυξήθηκαν από 18.803 μονάδες το πρώτο εξάμηνο του 2017 σε 27.507 το 2018. Το υβριδικό crossover Niro παραμένει το best seller ηλεκτροκίνητο όχημα της Kia, με 22.053 μονάδες να έχουν πωληθεί φέτος (17.034 Niro Hybrid και 5.019 Niro Plug-in Hybrid που παρουσιάστηκε πρόσφατα). Το πλήρως ηλεκτρικό Soul EV πραγματοποίησε το καλύτερο εξάμηνο στις πωλήσεις του μέχρι σήμερα φτάνοντας τις 3.218 μονάδες σε όλη την Ευρώπη – που αντιστοιχούν σε ετήσια αύξηση πωλήσεων 42%. Το Soul EV αντιπροσωπεύει πλέον περισσότερο από το 53% των συνολικών πωλήσεων Soul στην Ευρώπη. Οι Plug-in υβριδικές εκδόσεις του Optima γνώρισαν τετραπλάσια αύξηση των πωλήσεων σε ετήσια βάση, φτάνοντας τις 2.236 μονάδες, χάρη και στην προσθήκη στη γκάμα της έκδοσης Sportswagon.

Εξαιρετικές πωλήσεις για τα νέα αλλά και τα υπάρχοντα μοντέλα

Το Sportage, το οποίο κατασκευάζεται στην Ευρώπη, παρέμεινε και φέτος το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο της Kia, με πωλήσεις 67.870 μονάδων. Η Kia ανακοίνωσε πρόσφατα μια σειρά αναβαθμίσεων για το Sportage, με ανανεωμένη εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση, καθώς και μια σειρά από νέους κινητήρες, συμπεριλαμβανομένου του νέου EcoDynamics+ diesel με ήπιο υβριδικό σύστημα.

Η οικογένεια του cee’d δεύτερης γενιάς (πεντάθυρο hatchback, Sportswagon και τρίθυρο pro_cee’d) ξεπέρασε το Picanto τους τελευταίους μήνες διάθεσής της, όντας το δεύτερο σε πωλήσεις μοντέλο της Kia στην Ευρώπη με 39.354 μονάδες. Το ολοκαίνουριο Kia Ceed ξεκίνησε ήδη να παράγεται στη Σλοβακία, με το πεντάθυρο hatchback και το Sportswagon να είναι διαθέσιμα σε αρκετές αγορές της Ευρώπης.

Το μικρό Picanto πέτυχε αύξηση πωλήσεων κατά 6% σε ετήσια βάση, με 36.985 μονάδες. Εν τω μεταξύ, το συμπαγές crossover Stonic, που παρουσιάστηκε στις αρχές του έτους, έχει ήδη γίνει το τέταρτο πιο καλοπουλημένο μοντέλο της Kia στην Ευρώπη, με 30.779 πωλήσεις στους πρώτους έξι μήνες. Το TOP 5 μοντέλων της μάρκας ολοκληρώνει το hatchback Rio με 23.562 πωλήσεις.

Το ισχυρό σπορ sedan Stinger fastback συνέβαλε επίσης στην ανάπτυξη πωλήσεων της Kia, με περισσότερες από 2.000 μονάδες να έχουν ήδη παραδοθεί σε ευρωπαίους πελάτες μέχρι στιγμής φέτος.

Ρεκόρ πωλήσεων και στην Ελλάδα

Αξίζει να σημειώσουμε την εξαιρετική πορεία της Kia στην ελληνική αγορά με μερίδιο 3,1% σε συνολικές και 3,5% σε λιανικές πωλήσεις, πετυχαίνοντας αύξηση 287% και 133% αντίστοιχα για το α’ εξάμηνο του 2018.

Μια αύξηση που είναι η μεγαλύτερη της ελληνικής αγοράς λαμβανομένου υπόψη των ποσοστών αύξησης που σημείωσε συνολικά η αγορά του αυτοκινήτου με ποσοστά 24% και 27%(συνολικές και λιανικές πωλήσεις) με το Picanto να είναι το best seller μοντέλο της Kia και το νέο Stonic να ακολουθεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Kia και Genesis ανακαλούν 64.687 K900, Stinger, G70, G80 και G90

Το Hyundai Group προχωρά στην ανάκληση 792 Kia K900 παραγωγής μεταξύ 8 Αυγούστου 2018 και 24 Αυγούστου 2020, 35.455 Kia Stinger παραγωγής μεταξύ 21...

Η Kia teasάρει το νέο K4, αντικαθιστά το Forte

H Kia έδωσε σήμερα τρεις teaser φωτογραφίες της νέας γενιάς του K4, που προσφέρουν μια ιδέα για το σχεδιασμό του μεσαίου κορεάτικου sedan. Αυτό...

Ανάκληση για 39.606 Kia Soul EV

Η Kia ανακαλεί 39.606 Soul EV που κατασκευάστηκαν μεταξύ 26 Νοεμβρίου 2013 και 14 Νοεμβρίου 2018. Αιτία της ανάκλησης είναι ένα πρόβλημα στο λογισμικό του...
Autoblog.gr