Ο Sangyup Lee, αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Hyundai, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως επιθυμία τους είναι να προσφέρει πιο σέξι σχεδίασης αυτοκίνητα από αυτά της Alfa Romeo και της Maserati. Ο Lee βρίσκει τα αυτοκίνητα των δύο ιταλικών αυτοκινητοβιομηχανιών ως “πραγματικά σέξι”, πιστεύοντας πως ακόμη και οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες αντλούν έμπνευση από αυτά.

Όπως τόνισε, στόχος τους είναι τα μελλοντικά αυτοκίνητά της κορεατικής εταιρίας να έχουν “έναν πιο εκφραστικό και συναισθηματικό” σχεδιασμό. Ο Lee ήταν υπεύθυνος για την σχεδίαση της πέμπτης γενιάς της Camaro, της έκτης γενιάς της Corvette, όπως και του Bentley EXP 10 Speed ​​6 concept.

Πολλές είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που κάνουν όλη τη γκάμα των μοντέλων τους να έχουν ενοποιημένο σχεδιασμό. Η Hyundai θέλει να το αλλάξει και να προσφέρει αυτοκίνητα που δεν θα μοιάζουν μεταξύ τους, μη έχοντας έτσι ένα “κοινό οικογενειακό look”. Ο Lee πρόσθεσε πως κάθε μοντέλο της Hyundai θέλει να έχει την δική του προσωπικότητα, με το μόνο κοινό που θα υπάρχει θα είναι η γρίλια, που θα λειτουργεί ως σήμα κατατεθέν, αλλά θα έχει διαφορετικές εκφάνσεις σε κάθε μοντέλο.

Η νέα σχεδιαστικά γλώσσα της Hyundai παρουσιάστηκε με το Le Fil Rouge concept στην έκθεση της Γενεύης νωρίτερα μέσα στο έτος.

Στόχος του Lee είναι να κάνει τα μοντέλα της Hyundai να είναι γνωστά για τον σχεδιασμό αλλά και για την αξία τους.