Χάος προκλήθηκε στον αυτοκινητόδρομο Μπόργκο Πανιγκάλε της Μπολόνια κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης, σήμερα το μεσημέρι, λόγω της σφοδρής σύγκρουσης δύο φορτηγών που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί μια γιγαντιαία έκρηξη.

Από το τρομακτικό ατύχημα έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ενώ άλλοι 55 τραυματίστηκαν, οι 14 εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ένα φορτηγό που μετέφερε αυτοκίνητα συγκρούστηκε με βυτιοφόρο, ενώ τα δύο οχήματα κινούνταν σε γέφυρα του αυτοκινητοδρόμου.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε έκρηξη και στη συνέχεια φωτιά, η οποία εξαπλώθηκε και σε άλλα οχήματα που βρίσκονταν κοντά, από τα οποία ακούστηκαν οι μικρότερες εκρήξεις. Παράλληλα κατέρρευσαν τμήματα της γέφυρας της περιφερειακής οδού Casalecchio, πάνω στην οποία σημειώθηκε το δυστύχημα.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την αυτοκινητόδρομο, όπως και τη γύρω περιοχή του Borgo Panigale, στα προάστεια της Μπολόνια, όπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής αλλά και ασθενοφόρα.