Το VW Group θέλει να κάνει την SEAT αντίπαλο της Alfa Romeo

Σχετικά άρθρα

Όλοι φαίνεται πως έχουν εμμονή με την Alfa Romeo. Η Hyundai δήλωσε πρόσφατα πως θέλει να προσφέρει πιο σέξι σχεδίασης αυτοκίνητα από την Ιταλική εταιρία και τώρα, ο CEO του VW Group, ο Herbert Diess, είπε πως θέλει να κάνει την SEAT ανταγωνιστή της Alfa Romeo.

Rendering: Borja Perez Loren

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Diess κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την παρουσίασή των οικονομικών αποτελεσμάτων του VW Group για το 1ο εξάμηνο:

Νέα, αθλητική, επιθυμητή, συναισθηματική. Με αυτό τον τρόπο τοποθετούμε τη SEAT λίγο ψηλότερα. Σήμερα, η SEAT έχει πολύ καλύτερη σύνθεση προϊόντων σε σχέση με πριν λίγα χρόνια και συγχρόνως έχει τους νεότερους ηλικιακά πελάτες σε σχέση με τις υπόλοιπες μάρκες του ομίλου. Πιστεύω ότι αυτό το εμπορικό σήμα έχει ακόμα περισσότερες δυνατότητες.

Ο Diess θέλει η SEAT να προσελκύσει νεότερους ηλικιακά πελάτες, που δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν τις ένδοξες εποχές του παρελθόντος της Alfa Romeo, ενώ παράλληλα επιθυμεί θα διευρύνει το πεδίο αγοράς της:

Για τους ανθρώπους της εποχής μας, η Alfa Romeo είναι μία φανταστική μάρκα, αλλά από τότε το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι πως η Alfa Romeo βρίσκεται σε παρακμή. Εάν ρωτήσετε έναν 25-30 ετών άνθρωπο τι είναι η Alfa Romeo, θα διαπιστώσετε πως θα είναι αμήχανοι, γιατί δεν έχουν την παραμικρή ιδέα τι είναι η Alfa Romeo.

Rendering: Borja Perez Loren

Ο CEO του γερμανικού κολοσσού πρόσθεσε πως θέλει να επανατοποθετήσει τις μάρκες που βρίσκονται υπό την στέγη του VW Group. Η Volkswagen θα παραμείνει η κύρια εταιρία όγκου πωλήσεων αυτοκινήτων, με την Skoda να συνεχίζει να είναι μια πιο προσιτή εναλλακτική της Volkswagen. Η SEAT θα αναλάβει τον ρόλο της σπορ εταιρίας, ειδικά μετά τη δημιουργία του υπο-brand Cupra.

Το υπο-brand Cupra αναζωογονεί τα μοντέλα της εταιρείας, κάνοντάς τα πιο σπορ, πιο επιθυμητά και συναρπαστικά. Θα επανατοποθετήσουμε την SEAT προς τα πάνω, θα αυξήσουμε τις τιμές και θα την φέρουμε στο ίδιο επίπεδο με την Alfa Romeo όσον αφορά στην αντίληψη του κόσμου για τη μάρκα.

Η Alfa Romeo έχει φανταστική ιστορία ως αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά όταν δούμε την ανάπτυξη την SEAT, την ελκυστικότητα, την ποιότητα, τα οικονομικά περιθώρια της εταιρείας και τα συναισθήματα που δημιουργεί κάθε μοντέλο, είμαστε πολύ μεγαλύτεροι από την Alfa Romeo.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr