Η Vector επιστρέφει

Σχετικά άρθρα

Η Vector Aeromotive ήταν μια μικρή εταιρία με έδρα την Καλιφόρνια η οποία την δεκαετία του 1980 έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα τις ΗΠΑ που βγάζει στην αγορά ένα supercar, το W8. Τότε η εταιρία είχε ως στόχο να κατασκευάσει τα ταχύτερα supercars του κόσμου. Δεν το κατάφερε, παρότι έκανε αρκετές φιλόδοξες προσπάθειες.

Fast forward στο σήμερα και ο Gerald Wiegert θέλει να επαναφέρει το brand στη ζωή, κατασκευάζοντας ένα νέο μοντέλο, το Vector WX8. Το αυτοκίνητο φημολογείται πως θα παίρνει V8 10.000 κ.εκ κινητήρα με διπλά turbo που θα συνδυάζεται και με ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας σχεδόν 2.000 άλογα. Στόχος της εταιρίας είναι το μοντέλο να έχει τελική ταχύτητα 300 μίλια/ώρα, δηλαδή 482 χλμ/ώρα.

Για να καταφέρει να κατασκευάσει το WX8 χρειάζεται μετρητά και έτσι αποφάσισε να πουλήσει τα δύο πρωτότυπα WX3 έναντι του ποσού των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...