Πώς ένα ατύχημα κόστισε στην Toyota περισσότερα από 211 εκατομμύρια ευρώ

Σχετικά άρθρα

Την περασμένη Παρασκευή ένα δικαστήριο στο Τέξας των ΗΠΑ αποφάσισε να δώσει αποζημίωση ύψους 242 εκατ. δολαρίων (211,4 εκατ. ευρώ) σε μια οικογένεια από το Ντάλας των ΗΠΑ, αφού έκρινε πως τα ελαττωματικά μπροστινά καθίσματα ενός Lexus ES300 παραγωγής 2002, προκάλεσαν σοβαρούς τραυματισμούς στα δύο μικρά παιδιά της οικογένειας κατά τη διάρκεια ατυχήματος.

Συγκεκριμένα, οι ένορκοι του δικαστηρίου επιδίκασαν την Toyota να πληρώσει ποινικές αποζημιώσεις ύψους 143,6 εκατ. δολαρίων και επιπλέον 98,4 εκατ. δολάρια στα δύο παιδιά για ιατρική περίθαλψη, σωματική βλάβη, ψυχική οδύνη, καθώς και άλλες ζημίες, μιας και έκριναν πως τα μπροστά καθίσματα του ES300 ήταν “αδικαιολόγητα επικίνδυνα”, με την εταιρία να μην είχε προχωρήσει σε κάποια προειδοποίηση για τους κινδύνους αυτούς.

Το ατύχημα συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν ο 3χρονος γιος και η 5χρονη κόρη του Benjamin και της Kristi Reavis βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, μέσα στα παιδικά καθίσματα ασφαλείας τους.

Η Toyota έκανε μια συνειδητή απόφαση για να προστατεύσει τους επιβάτες των εμπρός καθισμάτων από τραυματισμούς από σύγκρουση, σε βάρος των επιβατών των πίσω καθισμάτων. Υπήρχαν διαρθρωτικά προβλήματα με τα εμπρός καθίσματα που προστατεύουν τους επιβάτες των εμπρός καθισμάτων από τραυματισμούς, όπως κτυπήματα σε βάρος των επιβατών των πίσω θέσεων, όταν πέσουν πάνω στα μπροστά καθίσματα.

Αυτός είναι κίνδυνος που γνώριζε η Toyota, με την εταιρία να είχε αρκετό χρόνο να αποκαταστήσει αυτές τις ελλείψεις ασφαλείας ή τουλάχιστον να παράσχει στο κοινό προειδοποιήσεις. Τα παιδιά μας αξίζουν καλύτερο μέλλον.

δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Reavis, Frank Branson.

Από την πλευρά της, η Toyota, μέσω του εκπροσώπου της Eric Booth δήλωσε:

Ενώ σεβόμαστε την απόφαση της επιτροπής, παραμένουμε βέβαιοι πως οι τραυματισμοί που προκλήθηκαν ήταν αποτέλεσμα παραγόντων που σχετίζονται με αυτήν την πολύ σοβαρή σύγκρουση και όχι σε ελαττώματα στο σχεδιασμό ή στη κατασκευή του Lexus ES300 παραγωγής του 2002.

Θα εξετάσουμε τις επιλογές μας για τη συνέχεια.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr