Ο Elon Musk έκανε στροφή 180 μοιρών και με νέα ανακοίνωσή του αναφέρει πως η Tesla δεν θα ιδιωτικοποιηθεί, μιας και τα σχέδια του για έξοδο της εταιρείας από το χρηματιστήριο προκειμένου να βρεθούν εξωτερικοί επενδυτές και να μην είναι στο “έλεος των short sellers οι οποίοι στοιχηματίζουν στην αποτυχία της εταιρείας”, δεν προχώρησαν.

Όπως αναφέρει ο Musk, η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από από συζητήσεις με μετόχους της Tesla, όπως η Goldman Sachs και η Morgan Stanley, οι οποίοι “τη στηρίζουν από την πρώτη μέρα που έγινε εισηγμένη χωρίς να έχει κάποιο προϊόν στην αγορά”. Όπως δήλωσε, παρότι οι μέτοχοι θα τον στήριζαν στο βήμα αυτό, δεν ήταν μια κίνηση που την έβλεπαν θετικά.

Πιστεύω ότι το καλύτερο μονοπάτι για την Tesla είναι να παραμείνει δημόσια.

Δεδομένων των πληροφοριών που έλαβα είναι προφανές πως οι περισσότεροι από τους υφιστάμενους μετόχους της Tesla πιστεύουν ότι είναι καλύτερα ως δημόσια (σ.σ. εισηγμένη) εταιρεία.

Οι περισσότεροι από τους μετόχους θα παρέμεναν μέτοχοι ακόμα και αν η Tesla έβαινε από το χρηματιστήριο. Το κλίμα, ωστόσο, συνοψίστηκε στο μήνυμα σε παρακαλώ μην το κάνεις,

έγραψε ο Musk.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έφτασε στην απόφαση μετά από συζητήσεις με μετόχους και συμβούλους, αναφορικά με το πώς θα μπορούσε να προχωρήσει ένα σχέδιο εξόδου. Έξι μέλη του Δ.Σ της Tesla επιβεβαίωσαν με δήλωσή τους ότι ο Musk τους ενημέρωσε για την απόφασή του και προσέθεσαν ότι έχει την πλήρη στήριξή τους.

Ένας επιπλέον λόγος της απόφασης αυτής είναι σύμφωνα με τoν Musk και το γεγονός πως θα ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία που θα αποσπούσε την προσοχή της εταιρείας από την αύξηση παραγωγής του Model 3 και την προσπάθεια να γίνει η Tesla κερδοφόρα.