Η VW σταματά την αυτόματη λειτουργία αντιχαλαζικών κανονιών στο εργοστάσιό της στο Μεξικό

Σχετικά άρθρα

H Volskwagen αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί αυτόματα τα κανόνια που αποτρέπουν την δημιουργία χαλαζιού στο εργοστάσιό της στη πόλη Πουέμπλα του Μεξικού, επειδή οι παρακείμενοι αγρότες παραπονέθηκαν πως τα κανόνια παρεμπόδιζαν επίσης και την βροχή.

Η Volkswagen εγκατέστησε τα αντιχαλαζικά κανόνια ηχοβολής κατά τη διάρκεια του έτους, αλλά μια ομάδα τοπικών αγροτών μήνυσαν την γερμανική εταιρία για ζημιές και διαφυγόντα κέρδη ύψους 3,71 εκατ. δολαρίων, υποστηρίζοντας πως τα κανόνια απέτρεψαν την βροχή, μιας και έχει να βρέξει στη περιοχή από τον περασμένο Μάιο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν 5.000 στρέμματα καλλιεργειών.

Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, η λειτουργία των συγκεκριμένων κανονιών δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως όντως xαποτρέπουν την πτώση χαλαζιού. Η VW δηλώνει πως πλέον θα λειτουργεί χειροκίνητα τα συγκεκριμένα κανόνια όταν επίκειται πτώση του χαλαζιού, ενώ θα επενδύσει στην τοποθέτηση ενός αντι-χαλαζιού δικτύου.

ΠηγήCNN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr