O Kimi Raikkonen έκανε τον ταχύτερο γύρο στην ιστορία της Formula 1

Σχετικά άρθρα

Στις σημερινές κατατακτήριες στην πίστα της Monza για το Ιταλικό Grand Prix, η Ferrari κατέλαβε τις δύο πρώτες θέσεις, κάτι που είχε να γίνει μέσα στην Ιταλία από τον αντίστοιχο αγώνα του 2000.

Στην pole position είναι ο Kimi Raikkonen, όπου με χρόνο 1:19.119 και μέση ωριαία ταχύτητα τα 263,583 χλμ/ώρα στα 5.793 χλμ. της πίστας έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στην 69-χρονη ιστορία της Formula 1.

Μετά την πρώτη προσπάθεια των Lewis Hamilton και Sebastian Vettel, ο -παρά ένα μήνα- 39χρονος Φινλανδός βρισκόταν στην τρίτη θέση. Βρισκόμενος, όμως -με απόφαση της ομάδας- πίσω από τον Vettel και παίρνοντας το slipstream από τον Γερμανό, αλλά εκτελώντας ταυτόχρονα έναν αλάνθαστο γύρο, έκανε τον καλύτερο χρόνο στο τρίτο sector της πίστας, και έτσι πήρε την 18η της καριέρας.

Αυτή ήταν η πρώτη pole για οδηγό της Ferrari σε ιταλικό έδαφος από το 2010, ενώ ο Raikkonen έγινε ο γηραιότερος οδηγός που κατακτά pole position, μετά τον Nigel Mansell, ο οποίος σε ηλικία 41 ετών, πήρε την pole στον Αυστραλιανό Grand Prix του 1994.

Ο χρόνος του Rαikkonen έσπασε το ρεκόρ του Juan Pablo Montoya, όπου κρατούσε στην ίδια πίστα από το 2004 και είχε γράψει χρόνο 1:19.525 και μέση ωριαία ταχύτητα τα 262,242 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...