Μετά τον χθεσινό αγώνα, η Formula 1 κάνει διάλειμμα τριών εβδομάδων και άτυπα ξεκίνησε η silly season και τα μεταγραφικά σενάρια για τους οδηγούς. Μια από τις πιο “hot” θέσεις για το 2020 είναι της Mercedes, καθώς -με τον Hamilton να έχει ανανεώσει μέχρι και το τέλος της επόμενης σεζόν- στο τέλος του 2019 λήγει το συμβόλαιο του Valtteri Bottas. Και οι “μνηστήρες” για την θέση του είναι αρκετοί.

Τον πρώτο λόγο έχει ο ίδιος Φιλανδός, ο οποίος με την απόδοση του μπορεί να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στη γερμανική ομάδα και να δικαιολογεί τον μισθό του. Ο πονοκέφαλος, όμως, του Toto Wolff προέρχεται από τον Esteban Ocon, ο οποίος μετά από δύο σεζόν στην F1 φέτος δεν κατάφερε να βρει κάποια ομάδα για να τρέξει και έχει αναλάβει τα χρέη του εφεδρικού οδηγού στην ομάδα.

Ποιες είναι, όμως, οι πιθανότητες του Ocon να τρέξει με τη Mercedes το 2020; Ο Toto Wolff δήλωσε στη Die Welt:

Αυτό το θέμα συζητιέται εδώ και πολύ καιρό. Ασχολούμε με αυτό. Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για την ομάδα; Αλλά επίσης, ποιο είναι το καλύτερο για τους οδηγούς;

Εάν υπήρχε μόνο ένας από αυτούς, θα είχαμε υπογράψει αμέσως. Τόσο ο Ocon, όσο και ο Bottas αξίζουν μια θέση στην ομάδα, για τον δικό τους λόγο. Ο Esteban λόγω του γεγονότος ότι περνάει μια πολύ δύσκολη περίοδο. Έχει σίγουρα το κίνητρο, την ενέργεια και το ταλέντο για να οδηγήσει μια Mercedes. Από την άλλη πλευρά, ο Valtteri έχει την εμπειρία. Εξακολουθεί να αποδεικνύει πόσο μακριά μπορεί να πάει και είναι πολύ χρήσιμος στην ανάπτυξη της ομάδας μαζί με τον Lewis.