Το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στη νέα ταινία «Spectre» του James Bond δεν είναι άλλο από την Aston Martin DB10. Όμως, το βρετανικό supercar δεν είναι το μοναδικό που είδαμε στην 24η ταινία του μυστικού πράκτορα. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα βρίσκεται και η εκπληκτική Jaguar C-X75, η οποία δυστυχώς δεν μπήκε στη γραμμή παραγωγής.

Η Jaguar κατασκεύασε πέντε πρωτότυπα για την ανάπτυξη του μοντέλου, έχοντας έναν υπερτροφοδοτούμενο υβριδικό τετρακύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων, απόδοσης άνω των 800 ίππων. Τρία εξ αυτών πωλήθηκαν σε δημοπρασία, ενώ τα υπόλοιπα δύο διατηρήθηκαν από τη Jaguar και χρησιμοποιούνται ως εκθέματα.

Όμως, το Spectre ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για της προώθηση της Jaguar, και έτσι η βρετανική εταιρία έδωσε στην εταιρία παραγωγής της ταινίας τέσσερα C-X75 για τα γυρίσματα (stunt cars), τα περισσότερα από τα οποία κατασκευάστηκαν σε ένα σωληνωτό πλαίσιο και μοιράζοντας ελάχιστα πράγματα με το αυθεντικό μοντέλο. Αυτά τα αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν με τη βοήθεια της Williams Advanced Engineering και διαθέτουν αγωνιστική ανάρτηση από rally.

Ένα εξ αυτών των αυτοκινήτων βρέθηκε στην κατοχή της Kaaimans International, και το παραθέτει τώρα για πώληση, χωρίς να αναφέρει τιμή.