Με την παραγωγή του Model 3 να έχει εξομαλυνθεί, η Tesla φαίνεται να τρίβει τα χέρια της καθώς μόνο τον Αύγουστο πουλήθηκαν περίπου 17.800 αυτοκίνητα, κάνοντας νέο ρεκόρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις του Model 3 μόνο τον Αύγουστο στις ΗΠΑ ήταν μεγαλύτερες από όλες της πωλήσεις που έκανε η BMW στις ΗΠΑ τον ίδιο μήνα (14.450 μονάδες).

Τα θετικά νέα, όμως, έχουν συνέχεια, καθώς αυξάνεται και η μέση τιμή πώλησης του αυτοκινήτου. Πιο συγκεκριμένα, το τρίτο τρίμηνο η μέση τιμή ήταν στα 60.262 δολάρια, όταν το δεύτερο τρίμηνο ήταν 55.424 δολάρια και το πρώτο τρίμηνο 55.925 δολάρια.

Οι λόγοι αυτής της αύξησης είναι πρώτον, η μικρή αύξηση της τιμής του μοντέλου στις αρχές Αυγούστου, αλλά κυριότερα ο αυξανόμενος λόγος του Model 3 με τον διπλό ηλεκτροκινητήρα σε σύγκριση με τον πισωκίνητο μοντέλο. Οι υψηλότερες μέσες τιμές πώλησης σε συνδυασμό με πολύ μεγάλο όγκο πωλήσεων μεταφράζονται σε ισχυρότερα οικονομικά αποτελέσματα και πιθανότατα στο τέλος του οικονομικού τριμήνου η Tesla θα μπορούσε να εμφανίσει για πρώτη φορά κερδοφορία.

Μέχρι στιγμής στο τρίτο τρίμηνο, μόνο το 35% του Model 3 είναι στις εκδόσεις με δύο κινητήρες (και μόνο το 10% είναι στην Performance έκδοση), κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει χώρος για ακόμα υψηλότερη μέση τιμή, πριν βγει στην αγορά η βασική έκδοση των 35.000 δολαρίων.