Όταν σκέφτεσαι την ιδιοκτησία ενός supercar, συνήθως έχεις στο μυαλό σου βόλτες τα Σαββατοκύριακα με ωραίο καιρό και ενίοτε κάποια επίσκεψη σε πίστα. Κυρίως, όμως, θα υπάρχουν μακροχρόνια περίοδος αποθήκευσης σε κάποιο κλειστό γκαράζ.

Ο ιδιοκτήτης αυτής της Ferrari F430, όμως, έχει μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση πάνω σε αυτό, καθώς νομίζω ότι είναι ένας από τους ελάχιστους που απολαμβάνει το αυτοκίνητο του στο έπακρο.

Ο λόγος είναι τα 253.453 χιλιόμετρα που γράφει το οδόμετρο του αυτοκινήτου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι άψογα συντηρημένο. Πιο συγκεκριμένα, όπως θα δεις στο video ο ιδιοκτήτης εκτιμά ότι το αυτοκίνητο έχει αλλάξει 25 (!) set μπουζί, έναν κάθε 10.000 χιλιόμετρα. Επίσης, λέει ότι έχει αλλάξει τέσσερις φορές τον συμπλέκτη στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, υπολογίζοντας ότι χρειάζεται έναν νέο κάθε 65.000 χλμ.

Παρόλα αυτά, ο κινητήρας και το κιβώτιο δεν έχουν χρειαστεί ποτέ ανακατασκευή, κάτι το οποίο είναι άκρως εντυπωσιακό, ειδικά αν σκεφτείς ότι πρόκειται για έναν V8 με μεγάλη ειδική ισχύ.

Τα μόνα σημάδια φθοράς σε όλο το αυτοκίνητο φαίνεται να είναι στο εσωτερικό, κυρίως στο τιμόνι.