H Volkswagen αποχωρεί από το Ιράν

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen θα σταματήσει πρακτικά κάθε δραστηριότητά της στο Ιράν, σύμφωνα με τις επιθυμίες των ΗΠΑ, δήλωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Bloomberg ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Βερολίνο.

Η συμφωνία επετεύχθη την Τρίτη μεταξύ της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αμερικανικής διπλωματίας, διευκρίνισε στο πρακτορείο αυτό ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Βερολίνο Ρίτσαρντ Γκρενέλ. Βάσει της συμφωνίας αυτής, η Volkswagen θα έχει πλέον πολύ περιορισμένη δραστηριότητα στο Ιράν, για ανθρωπιστικούς λόγους.

Τον περασμένο Μάιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump απέσυρε τη χώρα του από την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που είχε συναφθεί μεταξύ της Τεχεράνης και πέντε παγκόσμιων δυνάμεων.

Η συμφωνία αυτή, η οποία χαλάρωνε τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στην Τεχεράνη, είχε επιτρέψει την επιστροφή των δυτικών επιχειρήσεων στο Ιράν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η VW εγκατέλειψε το σχέδιό της, το οποίο είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο του 2017, να πωλήσει εκ νέου οχήματα στο Ιράν, έπειτα από 17 χρόνια απουσίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Αποσύρθηκε η μήνυση κατά της πίστας της Laguna Seca

Στις αρχές του χρόνου μια ομάδα κατοίκων της περιοχής γύρω από τη πίστα της Laguna Seca στο Monterey της Καλιφόρνια, κατέθεσε μήνυση εναντίων της...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες χάνουν 6.000 δολάρια από κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πωλούν

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επενδύσει πολλά δισ. δολάρια για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών...
Autoblog.gr