Πριν δέκα ημέρες έγινε γνωστό ότι η Hankook θέτει επίσημη υποψήφια -ως αντίπαλος της Pirelli- για να γίνει ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της F1 από 2020 και έπειτα.

Η κορεάτικη εταιρία δεν μένει με σταυρωμένα χέρια, καθώς έχει ξεκινήσει ήδη δοκιμές για τα ελαστικά που θα χρησιμοποιούν οι ομάδες το 2020, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα. Για το λόγο αυτό, η Hankook έχει προσλάβει ως τεχνικό σύμβουλό ένα πρώην επικεφαλής της Bridgestone στην F1, τον Hirohide Hamashim.

Οι δοκιμές γίνονται στο νέο κέντρο εξέλιξης της εταιρείας, στο Daejeon της Νότιας Κορέας, με ένα μονοθέσιο της Formula 2 και τη Williams FW33, το μονοθέσιο της ομάδας του 2011.

Εκτός της τεχνικής βοήθειας, ο Hamashima θα παίξει σημαντικό ρόλο και στη διαδικασία επιλογής από τη FIA και τη FOM της Hankook έναντι της Pirelli. Εκπρόσωποι της πρώτης έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό των Κορεατών, μετά από επίσκεψη τους.

Ο κάτοχος εμπορικών δικαιωμάτων της F1, Liberty Media, θα διεξάγει τώρα διαπραγματεύσεις με κάθε μια εταιρία και θα ενημερώσει την FIA για την τελική επιλογή της για επίσημη επιβεβαίωση. Ο κατασκευαστής που θα επιλεγεί θα είναι ο μοναδικός αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της F1 από το 2020 έως το 2023.

Η τρέχουσα μορφή με τις ζάντες 13 ιντσών θα διατηρηθεί για το 2020, αλλά από το 2021 θα αλλάξουν σε ζάντες 18 ιντσών. Ακόμα θα απαγορευτούν οι κουβέρτες για την θέρμανση των ελαστικών, όταν αλλάξει η διάμετρος των τροχών.