Η Mercedes-Benz παρουσιάζει τη νέα γενιά της B-Class. Το μοντέλο είναι πιο αεροδυναμικό από ποτέ και είναι κατά 90 mm ψηλότερο από την νέα A-Class, με το μεταξόνιο να φτάνει τα 2.729 mm.

1Εσωτερικό

Το εσωτερικό προέρχεται αυτούσιο από την A-Class και έτσι διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25″, αλλά και οθόνη 10,25″ για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX, παρόμοια υλοποίηση που συναντάμε στις E-Class και S-Class, ενώ αναμένεται και στην ανανεωμένη C-Class.

Η βασική έκδοση θα διαθέτει οθόνες 7″, η μεσαία έκδοση πίνακα οργάνων 7″ και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 10,25″, με τη κορυφαία έκδοση να διαθέτει τις διπλές οθόνες των 10,25″. Υπάρχει κρυφός LED φωτισμός που μπορεί να αναπαράγει 64 διαφορετικά χρώματα, 52 περισσότερα από αυτές που παράγει το αντίστοιχο σύστημα της τωρινής γενιάς, με το τιμόνι να προέρχεται από την S-Class. Οι κυκλικοί αεραγωγοί μοιάζουν αρκετά με αυτούς των E-Class Coupe και Cabriolet.

Επίσης το μοντέλο μπορεί να εξοπλιστεί με σύστημα φωνητικών εντολών που ενεργοποιείται με την φράση “Hey Mercedes”.

2Χώρος αποσκευών

Στον βασικό εξοπλισμό, η νέα γενιά της B-Class διαθέτει διαιρούμενα πίσω καθίσματα 60:40, ενώ στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχουν καθίσματα 40:20:40, όπως επίσης και η δυνατότητα τοποθέτησης της πλάτης των πίσω καθισμάτων σε πιο όρθια θέση, προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών.

Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 455 λίτρα ενώ μπορεί να φτάσει έως και τα 1.540 λίτρα μετά την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

3Αναρτήσεις

Οι ζάντες είναι διαστάσεων από 16 έως 19″, με το αυτοκίνητο να προσφέρεται με δύο διαφορετικά setup αναρτήσεων στον πίσω άξονα. Συγκεκριμένα οι απλές εκδόσεις διαθέτουν ημιάκαμπτο άξονα, ενώ οι ακριβότερες και δυνατότερες εκδόσεις φέρουν ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Στον μπροστά άξονα και στις δύο περιπτώσεις συναντάμε γόνατα MacPherson, ενώ στον πρόσθετο εξοπλισμό συναντάμε και ενεργές αναρτήσεις.

4Κινητήρες

Μηχανικά, βασικός κινητήρας στην έκδοση B180 είναι ο 1.330αρης turbo απόδοσης 136 ίππων με 200 Nm ροπής που συνδυάζεται είτε με 7-τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Ακολουθεί η έκδοση B200 που φορά τον ίδιο κινητήρα απόδοσης 163 ίππων με 250 Nm ροπής που συνδυάζεται είτε με 7-τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη

Η έκδοση B180d φορά τον 1.5000αρη OM 608 diesel κινητήρα 116 ίππων με 260 Nm ροπής που συνδυάζεται με 7-τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Η B200d φορά έναν 2,0-λιτρο turbodiesel απόδοσης 150 ίππων με 320 Nm ροπής, ενώ ο ίδιος κινητήρας στην έκδοση B220d αποδίδει 190 άλογα με 400 Nm ροπής. Οι εκδόσεις B200d και B220d συνδυάζονται αποκλειστικά με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Αργότερα θα προστεθούν και άλλοι κινητήρες, όπως και συστήματα τετρακίνησης. Η νέα B-Class όπως κατάλαβες θα εξοπλίζεται μονάχα με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

5Τεχνολογίες

Η B-Class εξοπλίζεται με συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης Active Distance Assist και Active Steering Assist, που της επιτρέπουν μεταξύ άλλων να μειώνει αυτόματα ταχύτητα όταν πλησιάζει σε διασταυρώσεις, κυκλικούς κόμβους και στροφές.

Η νέα B-Class προσφέρει καλύτερα ηχομονωτικά υλικά ενώ το σύστημα διεύθυνσης φέρει ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση είτε με μεταβλητή σχέση ανάλογα της έκδοσης.

6Πωλήσεις

Mercedes-Benz B-Klasse, denimblau
Mercedes-Benz B-Class, denim blue

Οι πωλήσεις της νέας B-Class θα ξεκινήσουν στις 3 Δεκεμβρίου, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται από τον Φεβρουάριο του 2019.