Οι πωλήσεις του Tesla Model 3 ξεπέρασαν αυτές του Toyota Corolla στις Η.Π.Α.

Σχετικά άρθρα

Είναι τέτοια η εμπορική επιτυχία του entry-level μοντέλου της Tesla, που οι πωλήσεις του δεν συγκρίνονται πλέον με άλλα ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μοντέλα αλλά με συμβατικά ευρείας παραγωγής. Μόλις χθες διάβασες ότι η αμερικάνικη εταιρία “έπιασε” ένα στόχο παραγωγής αλλά “έχασε” έναν άλλον, και σήμερα μαθαίνεις ότι με τα 22.500 αυτοκίνητα που παραδόθηκαν τον Σεπτέμβριο στις Η.Π.Α. ξεπέρασε σε πωλήσεις το Toyota Corolla, που τον ίδιο μήνα πούλησε 20.797 μονάδες.

Το νούμερο του Model 3 το τοποθετεί μέσα στο top 5 των best-seller επιβατικών μοντέλων στις Η.Π.Α., πίσω μόνο από τα Honda Accord, Civic και Toyota Camry. Και όλα αυτά χωρίς να έχει κυκλοφορήσει ακόμα η βασική έκδοση του μοντέλου, με τιμή εκκίνησης τα 35.000 δολάρια, η οποία δεν αναμένεται νωρίτερα από τον Απρίλιο του 2019.

Από την αρχή της χρονιάς, το Model 3 έχει πουλήσει 78.132 μονάδες, νούμερο που δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο ηλεκτρικό μοντέλο, καθώς το ρεκόρ που είχε πετύχει το 2014 το Leaf ήταν μόλις 30.200. Και με τρεις μήνες να απομένουν για το κλείσιμο του 2018, το Model 3 θα ξεπεράσει εύκολα τις 100.000 μονάδες.

Τέλος, τον ένατο μήνα του χρόνου το Model S πούλησε 3.750 μονάδες και το Model X 3.975 μονάδες, όταν τα αντίστοιχα νούμερα για τον Αύγουστο ήταν 2.625 και 2.750.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...