4D LiDAR από την Aeva υπόσχεται να αλλάξει το μέλλον των αυτόνομων οχημάτων

Σχετικά άρθρα

Η Aeva είναι μια νέα startup εταιρία που έχει δημιουργηθεί από δύο πρώην μηχανικοί της Apple, τους Soroush Salehian και Mina Rezk και πρόσφατα παρουσίασε έναν νέο προηγμένο LiDAR αισθητήρα που υπόσχεται να αλλάξει το μέλλον των αυτόνομων οχημάτων.

Ο αισθητήρας ονομάζεται 4D LiDAR και σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς 3D LiDAR αισθητήρες που στέλνουν παλμούς φωτός λέιζερ για να μετρήσουν την απόσταση των αντικειμένων, η τεχνολογία της Aeva χρησιμοποιεί ένα συνεχές λέιζερ που επιτρέπει στο σύστημα να συλλέγει πληροφορίες πιο γρήγορα.

Στη συνέχεια, τα δεδομένα ανακτώνται και επεξεργάζονται ταχύτερα από το παραδοσιακό LiDAR. Η εταιρεία υποστηρίζει πως το 4D LiDAR μπορεί να καθορίσει εάν ένα στοιχείο πλησιάζει ή απομακρύνεται από το όχημα και επίσης υπολογίζει σε ποια ταχύτητα εμφανίζονται αυτές οι κινήσεις. H τεχνολογία μπορεί να λειτουργήσει κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες ακόμη και στο σκοτάδι.

Ο Soroush Salehian δήλωσε:

Το προϊόν μας μπορεί να μετρήσει τα pixels με μεγάλη ακρίβεια ακόμα και να εντοπίσει στοιχεία όπως τα άκρα ενός πεζού. Το γεγονός του υπολογισμού των αποστάσεων και των ταχυτήτων επιτρέπει επίσης την πρόβλεψη των κινήσεων των αντικειμένων ώστε το αυτοκίνητο να ενεργήσει αναλόγως.

Η Aeva θεωρεί ότι ο επόμενης γενιάς αισθητήρας της θα βοηθήσει τα μελλοντικά αυτόνομα οχήματα, τα οποία πλέον έχουν πιο αυξημένες απαιτήσεις σε λογισμικό, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίσει να βελτιώνει το σύστημά της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...