Όλα έδειχναν ότι ο Ott Tanak θα έπαιρνε άλλη μια νίκη, καθώς μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι ήταν πρώτος στην γενική κατάταξη με ένα άνετο προβάδισμα. Όμως, το Toyota Yaris WRC αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Εκείνη τη στιγμή ο Sebastien Ogier πήρε την πρωτοπορία, αλλά έπρεπε να παλέψει σήμερα σκληρά με τον Jari-Matti Latvala για να καταφέρει να πάρει την τέταρτη φετινή του νίκη και την πέμπτη στον συγκεκριμένο αγώνα, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος στο παρελθόν.

Οι ελπίδες του Ogier για τον τίτλο κρέμονταν από ένα νήμα την Παρασκευή το πρωί, καθώς ένα σπασμένο κιβώτιο ταχυτήτων έριξε τον οδηγό της Ford στην όγδοη θέση, αλλά εξαιτίας των προβλημάτων των άλλων πληρωμάτων ο Γάλλος κατάφερε να ανακάμψει. Η νίκη του, μαζί με τους βαθμούς που πήρε από την Power Stage έφεραν και πάλι στην δεύτερη θέση τον Ogier, με την απόσταση από τον -πρώτο- Thierry Neuville να έχει μειωθεί στους μόλις 7 βαθμούς και ενώ απομένουν δύο αγώνες για τη λήξη του πρωταθλήματος.

Ο Neuville τερμάτισε πέμπτος με το Hyundai i20 WRC, ελαχιστοποιώντας τις ζημιές που προκλήθηκαν από την έξοδο του το Σάββατο. Ο Tanak βρίσκεται 21 βαθμούς πίσω από τον Neuville. Ο Esapekka Lappi ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με το άλλο Yaris WRC, κάτι που διεύρυνε το προβάδισμα της Toyota Gazoo Racing στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών στους 20 βαθμούς επί της Hyundai WRT.

1Αποτελέσματα

2Βαθμολογία Οδηγών

3Βαθμολογία Κατασκευαστών