Τράπεζα κατάσχεσε ένα Subaru Impreza WRX STi από λάθος της

Σχετικά άρθρα

Φαντάσου εκεί που εργάζεσαι να σε ενημερώνει πως εκπρόσωπος μιας τράπεζας σου έχει κατασχέσει το αυτοκίνητο επειδή χρωστάς χρήματα σε αυτή από ένα δάνειο, αλλά έλα που εσύ δεν έχεις απολύτως καμία συνδιαλλαγή με την συγκεκριμένη τράπεζα, ούτε έχεις πάρει ένα δάνειο από αυτή. Αυτό ακριβώς πέρασε ο 29χρονος Καναδός Tage Kendall.

Τα πάντα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο όταν μια εισπρακτική εταιρία επικοινώνησε με τον τον Kendall μέσω Facebook και τον ενημέρωσε πως θα του κατασχέσει το Subaru Impreza WRX STi του επειδή δεν πλήρωσε τις δόσεις ενός δανείου που είχε πάρει από την “Royal Bank of Canada”. Ο Kendall απάντησε πως δεν έχει πάρει κανένα δάνειο από τη συγκεκριμένη τράπεζα, ούτε έχει λογαριασμό σε αυτή, λέγοντας στον υπάλληλο πως πρόκειται για λάθος. Επίσης είπε στον υπάλληλο πως έχει την απόδειξη πληρωμής του αυτοκινήτου του και πως η άδεια του STi του δεν έχει κάποια παρακράτηση.

O Kendall εργάζεται για δύο εβδομάδες τον μήνα σε ένα ορυχείο στο Yukon και έχει παρκαρισμένο το αυτοκίνητό του σε ένα γκαράζ στο Βανκούβερ όπου και είναι η μόνιμη κατοικία του. Τον Ιούλιο ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ τον κάλεσε και του είπε πως το αυτοκίνητο του είχε κατασχεθεί.

Ο Kendall αναγκάστηκε να πάρει άδεια από την εργασία του και να γυρίσει άρον-άρον στο σπίτι του στο Βανκούβερ προκειμένου να σώσει το αυτοκίνητό του, μιας και σε 21 ημέρες από την ημέρα που είχε κατασχεθεί θα έβγαινε σε πλειστηριασμό.

Όπως αποδείχτηκε, ο Kendall βρέθηκε να χρωστά στην τράπεζα μιας και όπως υποστήριζε η τράπεζα, είχε υπογράψει ως εγγυητής σε κάποιον, ο οποίος δεν είχε προχωρήσει στην εξόφληση του δανείου του. Ο Kendall αρνήθηκε πως είχε μπει εγγυητής και ζήτησε από την τράπεζα να του δείξει τα έγγραφα που υποτίθεται πως είχε υπογράψει. Η τράπεζα κατάλαβε το λάθος της και επέστρεψε το WRX STi στον Kendall στις 11 Ιουλίου, χωρίς καμία εξήγηση.

Ο Kendall μη αποδεχόμενος την ταλαιπωρία που είχε υποστεί, προχώρησε σε μήνυση κατά της τράπεζας, ζητώντας από αυτή αποζημίωση 35.000 δολαρίων Καναδά, τόσο για τις ημέρες που αναγκάστηκε να πάρει άδεια από την εργασία του, όσο και για την ταλαιπωρία που υπέστη, μιας και η συμπεριφορά των υπαλλήλων της τράπεζας ήταν πολύ καλή απέναντί του.

ΠηγήCBC.ca

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...