Πριν τέσσερις μήνες, η Jeep παρουσίασε το ελαφρώς ανανεωμένο Renegade, όπου -εκτός από τις μικρές αισθητικές επεμβάσεις- οι κυριότερες αλλαγές βρίσκονται κάτω από το καπό. Και αυτό γιατί πλέον το entry-level μοντέλο της αμερικάνικης εταιρίας εφοδιάζεται με νέους τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους turbo κινητήρες. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει ο 1.000αρης τρικύλινδρος GSE κινητήρας απόδοσης 120 ίππων και ο 1.300αρης τετρακύλινδρος GSE απόδοσης 150 και 180 ίππων.

Φαίνεται, όμως, ότι δεν θα είναι μόνο οι παραπάνω κινητήρες που θα φορεθούν στην υπάρχουσα γενιά του μοντέλου. Ο διευθύνων σύμβουλος για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Pietro Gorlier, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Με περισσότερα από 742.000 Renegade που έχουν παραχθεί μέχρι σήμερα στην Ιταλία, το εργοστάσιο στο Melfi και το Renegade είναι η ιδανική τοποθεσία και το τέλειο προϊόν για να λανσάρουμε την PHEV έκδοση, ενισχύοντας περαιτέρω την προσφορά αυτού του εξαιρετικά επιτυχημένου Jeep.

Μέχρι στιγμής, η εταιρία έχει επενδύσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες για την παραγωγή της plug-in υβριδικής έκδοσης του Renegade, το οποίο θα παράγεται και αυτό στο Melfi. Η Jeep δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το υβριδικό σύστημα, αλλά τα πρώτα αυτοκίνητα προ-παραγωγής του μοντέλου θα κυκλοφορήσουν το 2019.