Τι γίνεται όταν δύο κορυφαίοι οδηγοί στο χώμα από διαφορετικά σπορ κοντράρονται μεταξύ τους; Έτσι, για να κάνουμε τα πράγματα ακόμα πιο ενδιαφέροντα, ο ένας είναι αστέρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally καβάλα σε ένα αυτοκίνητο 300+ ίππων της Hyundai Motorsport και ο άλλος είναι ένας αστέρας του freeride MTB πάνω σε ένα ποδήλατο downhill. To μόνο σίγουρο είναι ότι θα ανακηρυχθεί μόνο ένας νικητής.

Ο Ισπανός freerider Andreu Lacondeguy δείχνει να έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να προκαλέσει το συμπατριώτη του Dani Sordo που οδηγεί ένα αυτοκίνητο WRC σε μια κόντρα ανθρώπου-μηχανής. Οι δύο τους κατεβαίνουν παράλληλες διαδρομές, ο ένας σε διαδρομή Rally και ο άλλος σε μονοπάτια για ΜΤΒ σε έναν λόφο της Lousa στην Πορτογαλία.

Η περιοχή της Lousa είναι ευρέως γνωστή τόσο από το Louzanpark που περιλαμβανόταν στους αγώνες WRC που γίνονταν στην Πορτογαλία τη δεκαετία του ’80 και του ’90, όσο και από την πίστα downhill ΜΤΒ που διαθέτει και η οποία είναι μια από τις αγαπημένες για προπόνηση των κορυφαίων Gee και Rachel Atherton, του Marcelo Gutierrez και φυσικά του Lacondeguy. Γεγονός είναι πάντως ότι οι δύο πίστες δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ ταυτόχρονα μέχρι το “Fast Encounter”.

Οι καταβάσεις του Sordo και του Lacondeguy βέβαια είναι τελείως διαφορετικές. Ο οδηγός rally κατεβαίνει από τη μεγαλύτερη διαδρομή που περιλαμβάνει χωματόδρομους και άσφαλτο, ενώ ο downhillάς από μια σύντομη διαδρομή που όμως περιλαμβάνει τεχνικά σημεία, άλματα και μια 15μετρη δίοδο κάτω από το άλμα που κάνει ο Sordo.

Υπάρχουν πολλές εκπλήξεις βέβαια καθώς οι δύο διαδρομές συναντιούνται περισσότερες από μια φορές κατά τη διάρκεια της κατάβασης, με τον Sordo να επιβεβαιώνει τις μεγάλες ικανότητες του στην οδήγηση και τον Lacondeguy να τα δίνει όλα. Η δύναμη και ο θόρυβος του αυτοκινήτου του Sordo κόντρα στην ησυχία και τις γαλήνιες πτήσεις του Lacondeguy στην μαγευτική Lousa.