Τον περασμένο Μάρτιο, η γερμανική εταιρία παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης την Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ και σήμερα μαθαίνουμε ότι το μοντέλο έγραψε στο Nürburgring Nordschleife χρόνο 7 λεπτών και 25,41 δευτ. Επειδή, όμως, η εταιρία δεν μπορεί να χαρακτηρίσει το μοντέλο της ως το ταχύτερο τετράθυρο μοντέλο στη διάσημη γερμανική πίστας, καθώς αυτό τον τίτλο τον κατέχει το Jaguar XE SV Project 8, με χρόνο 7:21.23, το τμήμα marketing της Mercedes έπρεπε να βρει κάποιο άλλο τίτλο.

Και το αποτέλεσμα είναι the fastest fully-fledged four-seater production car, που μεταφράζεται στο ταχύτερο τετραθέσιο αυτοκίνητο κανονικής παραγωγής. Προφανώς το “κανονικής παραγωγής” είναι ευθεία νύξη στην Jaguar, καθώς η παραγωγή του XE SV Project 8 είναι περιορισμένη στα 300 αυτοκίνητα, ενώ αυτή του Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ θα είναι όση και η -σίγουρα μικρή- ζήτηση του μοντέλου, καθώς αποτελεί ένα πολύ niche μοντέλο. Προσπερνώντας αυτά, παρακάτω θα δεις όλο τον γύρο στο ‘Ring, με οδηγό τον Demian Schaffert.

Να θυμίσω ότι η GT 63 S 4MATIC+ φορά τον biturbo V8 4,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 639 ίππων με 900 Nm ροπής. Διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης και η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του 9-τάχυτου MCT αυτόματου κιβωτίου. Κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα έχοντας τελική ταχύτητα 315 χλμ/ώρα, ενώ το βάρος της ανέρχεται στα 2.120 κιλά.