Υπάρχει νέος τετράπορτος βασιλιάς στο Nurburgring, μιας και η Jaguar XE SV Project 8 κατάφερε να σημειώσει 7:21.23, χρόνος που είναι κατά 11 δευτερόλεπτα ταχύτερος από αυτόν (7:32) που έχει σημειώσει η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, η οποία παραμένει το ταχύτερο τετράθυρο σεντάν στο ‘Ring κανονικής παραγωγής.

Η Jaguar XE SV Project 8 είναι μια ειδική έκδοση της XE η οποία θα κατασκευαστεί από το τμήμα SVO (Special Vehicle Operations) σε περιορισμένο αριθμό μόλις 300 μονάδων. Κάτω από το καπό κρύβεται ο κομπρεσοράτος V8 5,0-λίτρων κινητήρας απόδοσης 600 ίππων με 700 Nm ροπής, που καθιστούν το σεντάν το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της Jaguar όλων των εποχών. Το τετρακίνητο αυτοκίνητο μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 322 χλμ/ώρα, με τον κινητήρα να συνδυάζεται με το 8-τάχυτο Quickshift κιβώτιο.

Με βελτιωμένο σύστημα ψύξης, το αυτοκίνητο μπορεί να εφοδιαστεί και με το Track πακέτο που όπως καταλαβαίνεις απευθύνεται για εκείνους που τους αρέσουν τα track days. Κανονικά υπάρχουν τέσσερα καθίσματα, αλλά με το Track πακέτο τα πίσω αφαιρούνται για χάρη του roll cage, ενώ τα μπροστά δίνουν τη θέση τους σε αγωνιστικά bucket με ζώνες τεσσάρων σημείων.

Έχει ρυθμιζόμενη ανάρτηση που μειώνει την απόσταση από έδαφος κατά 15 mm, Dynamics έξυπνο σύστημα μετάδοσης, ηλεκτρονικό ενεργό διαφορικό, σύστημα ψύξης λαδιού, carbon κεραμικά φρένα, προφυλακτήρες από carbon, καπό από carbon, μεγάλο διαχύτη, επίπεδο πάτωμα, με τα μετατρόχια να αυξάνονται κατά 19 mm μπροστά και κατά 55 mm πίσω. Οι ζάντες είναι διαστάσεων 20″ με την πίσω αεροτομή να έχει δύο διαφορετικές ρυθμίσεις, ενώ και το μπροστά splitter είναι ρυθμιζόμενο. Η Jaguar υποστηρίζει πως όλες οι αεροδυναμικές τροποποιήσεις που έχει κάνει στο σώμα του αυτοκινήτου, το κάνουν να παράγει 122 κιλά κάθετης δύναμης στα 300 χλμ/ώρα.