Η Tesla έδωσε σε κυκλοφορία την πολυαναμενόμενη λειτουργία “Navigate on Autopilot”. Η συγκεκριμένη λειτουργία επιτρέπει στα μοντέλα της Tesla να μπορούν αλλάζουν λωρίδες κυκλοφορίας, αλλά και να μπαίνουν και να βγαίνουν από έναν αυτοκινητόδρομο, όταν είναι ενεργοποιημένο το Autopilot.

Το Navigate on Autopilot συνδυάζει τις λειτουργίες πλοήγησης και το Autopilot και ως εκ τούτου μπορεί να οδηγεί το αυτοκίνητο αυτόνομα, μπαίνοντας και βγαίνοντας από έναν αυτοκινητόδρομο, αλλάζοντας και λωρίδες κυκλοφορίας.

Αρχικά η λειτουργία απαιτεί από τον οδηγό να επιβεβαιώσει τις προτεινόμενες αλλαγές λωρίδων, αλλά οι μελλοντικές εκδόσεις του θα επιτρέπουν τις αλλαγές χωρίς την επιβεβαίωση του οδηγού.

Η Tesla υπενθυμίζει για ακόμη μια φορά πως το Autopilot δεν είναι μια πλήρως αυτόνομη λειτουργία και ο οδηγός είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο του αυτοκινήτου, ακόμη και όταν το Autopilot είναι ενεργοποιημένο.

Το σύστημα Navigate on Autopilot προσφέρεται μονάχα στα Model 3, Model S και Model X που διαθέτουν το Tesla Enhanced Autopilot.