Τα οικονομικά στοιχεία του τρίτου τριμήνου του έτους δημοσίευσε το VW Group, σύμφωνα με τα οποία ο γερμανικός κολοσσός είδε τα κέρδη και τα έσοδά του να αυξάνονται, παρά την γενικότερη δυσκολία που αντιμετωπίζει ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας, κυρίως λόγω των εμπορικών εντάσεων, τη χαμηλότερη ζήτηση στην Κίνα και τα πιο αυστηρά πρότυπα για τις εκπομπές αερίων στην Ευρώπη.

Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν, φτάνοντας στα 2,67 δισ. ευρώ από 990 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι, όταν τα κέρδη δέχθηκαν πλήγμα λόγω του Dieselgate. Τα έσοδα αυξήθηκαν, στα 55,20 δισ. καταγράφοντας άνοδο από τα 55 δισ. πέρυσι. To λειτουργικό κέρδος έκανε άλμα, στα 2,71 δισ. από 1,72 δισ. πέρυσι.

Ολόκληρη η βιομηχανία κι εμείς φυσικά βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεταβατική περίοδο γεμάτη προκλήσεις, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να ικανοποιήσει ακόμα πιο φιλόδοξους στόχους για τους ρύπους στα οχήματα κι ατό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν κάνεις τον στόλο σου ηλεκτροκίνητο σε συγκεκριμένη έκταση.

Η εμπορική διαφωνία μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ έπληξε τις δραστηριότητες και την καταναλωτική εμπιστοσύνη μεταξύ άλλων, και επέφερε σημαντική πτώση της αγοράς στο γ΄ τρίμηνο,

ανέφερε μεταξύ άλλων ο Frank Witter, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του VW Group.

Την ίδια ώρα, τα έσοδα από τις πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,7%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη παρέμειναν στα επίπεδα των 13 δισ. ευρώ. Οι παραγγελίες νέων οχημάτων, ωστόσο, εμφάνισαν μικρή κάμψη, καθώς περιορίστηκαν κατά 3,6%. Το VW Group επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της για το 2018, προβλέποντας αύξηση πωλήσεων 5%.