Στις κατατακτήριες του GP της Βραζιλίας, όπου ο Hamilton πήρε την 10η pole της φετινής σεζόν, ο Sebastian Vettel ήταν μάρτυρας ενός περίεργου περιστατικού. Το εν λόγω περιστατικό συνέβη στο Q2, όταν -και ενώ η βροχή ήταν προ των πυλών- ο Vettel μπήκε στα pits να αλλάξει ελαστικά, προτού κάνει έναν γρήγορο χρονομετρημένο γύρο. Με την είσοδό στο pitlane, ο Γερμανός κλήθηκε να πάει στη ζυγαριά για τυχαίο έλεγχο, όπως κάνει συνήθως η FIA για να δει αν όλα τα μονοθέσια είναι νόμιμα. Παρότι, όμως, κλήθηκε για ζύγισμα οι υπεύθυνοι για την μέτρηση του βάρους δεν ήταν έτοιμοι, και ο Γερμανός ήταν σαφώς απογοητευμένος από την καθυστέρηση τους, κάτι που θα επηρέαζε σημαντικά την τακτική της Ferrari.

Ο τεχνικός αντιπρόσωπος Jo Bauer ήταν εξοργισμένος, καθώς ανέφερε ότι ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής αγνοούσε τις οδηγίες του, και δεν έσβησε τον κινητήρα -όπως απαιτείται- για να μην επηρεάζεται η μέτρηση του βάρους, ενώ φεύγοντας κατέστρεψε τις ζυγαριές, καθώς -μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας- επιτάχυνε με τον δικό του κινητήρα, ενώ πρέπει να τον σπρώξουν. Για το λόγο αυτό ο Vettel κλήθηκε στους αγωνοδίκες για να απολογηθεί. Μετά από συσκέψεις, ο Vettel πήρε την πρώτη επίπληξη της σεζόν, καθώς και πρόστιμο €25.000, επειδή δεν τήρησε τις οδηγίες των αρμόδιων για την ασφαλή και τακτική διεξαγωγή του αγώνα.

Κάνοντας προσωπικό σχόλιο θα υπερασπιστώ τον Vettel, καθώς όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ευμετάβλητες είναι άδικο να καταστραφεί η προσπάθεια μιας ομάδας και ενός οδηγού από την καθυστέρηση των αρμοδίων. Κάτι τέτοιο στο παρελθόν δεν έχει επαναληφθεί.