Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Activity Superstore, εξετάζοντας φωτογραφίες 12 κατασκευαστών supercar, όπως Ferrari, Lamborghini και Pagani, διαπίστωσε ότι από τα 148,1 εκατομμύρια εικόνες supercar που ανέβηκαν στο Instagram τα τελευταία τρία χρόνια, οι 6,1 εκατομμύρια φωτογραφίες από αυτές είχαν ληφθεί στο Λονδίνο. Αυτό σημαίνει ότι η πρωτεύουσα της Αγγλίας παίρνει το “στέμμα” και της παγκόσμιας πρωτεύουσας των supercars.

Οι πιο δημοφιλείς τοποθεσίες στο Λονδίνο για να δεις από κοντά ένα supercar είναι η περιοχή πέριξ του παγκοσμίου φήμης καταστήματος Harrods, το ξενοδοχείο Park Tower και η οδό Sloane στο Knightsbridge. Ακόμα, σίγουρα θα δεις ένα supercar στην πλατεία Lowndes στην περιοχή Belgravia και στο parking του Dorchester Hotel στο Mayfair.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Μόσχα, με 5,9 εκατομμύρια φωτογραφίες που έδειχναν ένα supercar, και στην τρίτη το Los Angeles με 4 εκατομμύρια φωτογραφίες. Ακολουθεί η Νέα Υόρκη με 3,7 εκατομμύρια ποσταρίσματα, το Ντουμπάι βρίσκεται πέμπτο με 3,6 εκατομμύρια uploads, ενώ περίεργως το Μονακό ήταν μόλις στην 8η θέση με την δημοφιλέστερη πόλη που θα δεις ένα supercar.

Όσον αφορά της μάρκες, η Ferrari ήταν φυσικά η πιο δημοφιλής με σχεδόν 53 εκατομμύρια uploads, για να ακολουθήσει η Lamborghini με 48,1 εκατομμύρια φωτογραφίες και η Porsche στην τρίτη θέση με 43,1 εκατομμύρια. Τέλος, το Λονδίνο ήταν και πάλι πρώτο ανάμεσα στις πόλεις όπου μπορείς να δεις supercar από κάθε διαφορετικό κατασκευαστή, καθώς εκεί θα δεις Aston Martin, Bugatti, Ferrari, Lamborghini και Paganis, ενώ η Μόσχα είναι hotspot για μοντέλα της Bentley και της Porsche. Υπήρξαν και κάποιες εκπλήξεις, καθώς το Los Angeles ήταν η νούμερο ένα πόλη για να δεις μια McLaren, και η Γκουανταλαχάρα στο Μεξικό ήταν η νούμερο ένα πόλη στον κόσμο για να βγάλεις πιο συχνά φωτογραφία μια Koenigsegg, με δεύτερη εταιρία να είναι η Pagani.