Ένα εκατομμύριο 3D εκτυπωμένα μέρη από την BMW

Σχετικά άρθρα

H χρήση τρισδιάστατων εξαρτημάτων αυξάνεται στο BMW Group, καθώς μόνο την τελευταία δεκαετία, η εταιρεία παρήγαγε ένα εκατομμύριο τεμάχια με αυτήν την καινοτόμο μέθοδο, και φέτος η παραγωγή του κέντρου Additive Manufacturing αναμένεται να ξεπεράσει τα 200.000 εξαρτήματα, μια αύξηση 42% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Το BMW Group έχει επενδύσει πάνω από €10 εκατομμύρια στη νέα Μονάδα Προσθετικής Κατασκευής στο Oberschleissheim, βόρεια του Μονάχου, με σκοπό να επιταχυνθεί η εξέλιξη της τεχνογνωσίας σε αυτό τον τομέα. Η συγκεκριμένη μονάδα εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες του είδους όπως γίνεται σε ένα πιλοτικό εργοστάσιο και θα επιτρέπει τη χρήση τους εντός του δικτύου.

Από τα εξαρτήματα που δημιουργούνται εκεί, άλλα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πρωτοτύπων, ενώ άλλα προορίζονται για μαζική παραγωγή ή εξατομικευμένες λύσεις. Η μονάδα λειτουργεί επίσης και σαν κοιτίδα διεπιστημονικής εκπαίδευσης και διαφόρων project, όπως για μηχανικούς εξέλιξης.

Η προσθετική κατασκευή (additive manufacturing) αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του συστήματος παραγωγής του BMW Group και προσφέρει σημαντικές δυνατότητες για μαζική παραγωγή. Πιο πρόσφατα έχει χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή εξαρτημάτων του BMW i8 Roadster.

Κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου, το εκτυπωμένο εξάρτημα είναι ελαφρύτερο από ένα αντίστοιχο χυτό (διαμόρφωση μέσω ψεκασμού) αλλά πολύ πιο άκαμπτο. Η “βιονική” γεωμετρία του, εμπνευσμένη από σχήματα που συναντάμε στη φύση, βελτιστοποιήθηκε για τους σκοπούς της 3D εκτύπωσης.

Η προσθετική κατασκευή είναι ιδιαίτερα σημαντική στην παραγωγή εξατομικευμένων εξαρτημάτων. Το νέο πρόγραμμα MINI Yours Customised, για παράδειγμα, επιτρέπει στους πελάτες, να σχεδιάζουν ορισμένα εξαρτήματα οι ίδιοι. Ένθετα ενδείξεων και διακοσμητικές λωρίδες ταμπλό, μπορούν να εκτυπώνονται τρισδιάστατα σύμφωνα με τις ακριβείς προδιαγραφές τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BMW M2 CSL από την Alpha-N Performance

Η Alpha-N Performance πρόλαβε την BMW και παρουσίασε την CSL έκδοση της νέας γενιάς της M2. Στιλιστικά η εταιρία τοποθετεί στην Μ2 νέο bodykit...

Αυτό είναι το BMW Vision Neue Klasse X Concept

Αυτό είναι το Vision Neue Klasse X Concept, το νέο πρωτότυπο της BMW που θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μας δείχνουν το...

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr