Η Subaru έχει κάνει γνωστό από τον περασμένο Μάιο, ότι το πρώτο της plug-in hybrid μοντέλο θα είναι το XV. Αυτό θα δανείζεται την τεχνολογία του Toyota Prius plug-in hybrid, κάτι που σημαίνει ότι λογικά θα διαθέτει μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 8,8 kWh.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αμερικάνικη CARB, μαθαίνουμε σήμερα ότι το XV plug-in hybrid θα κινείται με έναν 2-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει 154 άλογα και 196 Nm ροπή. Δεν ξέρουμε, όμως, την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα, και κατ’επέκταση την συνολική απόδοση του υβριδικού συστήματος.

Από την άλλη, το έγγραφο της CARB αποκαλύπτει ότι το XV plug-in hybrid θα μπορεί να κινηθεί με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια για 21,9 μίλια (35,2 χλμ) στον αυτοκινητόδρομο, και 25,65 μίλια (41,2 χλμ) στην πόλη.

Ο τεχνικός διευθυντής της Subaru, Takeshi Tachimori, τόνισε ότι το μοντέλο της εταιρίας του θα διαθέτει έναν κινητήρα τοποθετημένο στον διαμήκη άξονα, και όχι εγκάρσια όπως ο κινητήρας της Toyota. To XV PHEV θα είναι τετρακίνητο, και θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία, και αρχικά θα πωλείται στην Αμερική, για να ακολουθήσουν αργότερα και άλλες αγορές.