Παρουσιάστηκε στην Αμερική η plug-in hybrid έκδοση του XV, με την Subaru να μην έχει δώσει ακόμα τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Αυτό που γνωρίζουμε από τον περασμένο Μάιο είναι ότι το ιαπωνικό SUV είναι το πρώτο της plug-in hybrid μοντέλο της Subaru, και αυτό δανείζεται την τεχνολογία του Toyota Prius plug-in hybrid, κάτι που σημαίνει ότι λογικά θα διαθέτει μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 8,8 kWh.

Το XV plug-in hybrid κινείται με έναν 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 154 άλογα και έχει 196 Nm ροπή. Δεν ξέρουμε, όμως, την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα, και κατ’επέκταση την συνολική απόδοση του υβριδικού συστήματος. Ακόμα, το έγγραφο της CARB αποκαλύπτει ότι το XV plug-in hybrid μπορεί να κινηθεί με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια για 21,9 μίλια (35,2 χλμ) στον αυτοκινητόδρομο, και 25,65 μίλια (41,2 χλμ) στην πόλη.

Ο τεχνικός διευθυντής της Subaru, Takeshi Tachimori, τόνισε ότι το μοντέλο της εταιρίας του θα διαθέτει έναν κινητήρα τοποθετημένο στον διαμήκη άξονα, και όχι εγκάρσια όπως ο κινητήρας της Toyota. To XV PHEV είναι τετρακίνητο και κατασκευάζεται στην Ιαπωνία. Αρχικά θα πωλείται στην Αμερική και θα ακολουθήσουν αργότερα και άλλες αγορές.