Η Toyota παρουσίασε την νέα γενιά του Corolla Sedan. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στο περιθώριο της έκθεσης του Guangzhou στη Κίνα, με το μοντέλο να πωλείται στη Κίνα ως Levin.

Η 12η γενιά της σεντάν έκδοσης του Corolla υιοθετεί τον σχεδιασμό των hatchback και Touring Sports εκδόσεων, με τις πωλήσεις της να ξεκινούν από την άνοιξη του 2019 και θα πωλείται σε περισσότερες από 150 χώρες παγκοσμίως.

1Πλατφόρμα

Όπως όλες οι εκδόσεις του Corolla, έτσι και η sedanm βασίζεται στην TNGA πλατφόρμα (Toyota New Global Architecture). Έχει μεγαλύτερο μήκος από τον προκάτοχό του, ενώ είναι και ελάχιστα πιο χαμηλό. Το νέο Corolla sedan υιοθετεί ένα σημαντικά πιο δυναμικό σχεδιασμό και πιο εντυπωσιακό στυλ, έχοντας ένα “ελαφρύτερο” σχήμα και ένα πιο ελκυστικό, χαμηλότερο καπό, το οποίο με τη σειρά του βελτιώνει την ασφάλεια δίνοντας στον οδηγό μια καθαρότερη οπτική προς τα εμπρός.

Έχει μήκος 4.640 mm, πλάτος 1.780 mm, ύψος 1.435 mm και μεταξόνιο 2.70 mm. Υπάρχει πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, ενώ η μπροστά ανάρτηση αποτελείται από γόνατα MacPherson.

2Σχεδιασμός

Το εμπρός μέρος είναι μια εξέλιξη των φιλοσοφιών σχεδίασης Under Priority Catamaran και Keen Look της Toyota. Κάτω από καμπυλωτό καπό, υπάρχει μια στενή μάσκα, που ενσωματώνει το λογότυπο της Toyota και στα άκρα της, τα νέα, λεπτά LED φωτιστικά σώματα, με ενσωματωμένα φώτα ημέρας, που ακολουθούν το σχήμα του καπό.

Οι εξωτερικοί καθρέφτες έχουν τοποθετηθεί ψηλότερα, με την πίσω κολόνα να δείχνει πιο λεπτή, με το νέο σχεδιασμό του πίσω μέρους να είναι πιο στρογγυλεμένος από πριν, ενισχύοντας την οπτική σχέση ανάμεσα στο μπροστινό και το πίσω μέρος του οχήματος.

3Τεχνολογίες ασφαλείας

4Εσωτερικό

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με τις hatchback και Touring Sports εκδόσεις και έτσι εντύπωση προκαλούν οι δύο οθόνες, η μια -7 ιντσών- για τον πίνακα οργάνων, και η άλλη -8 ιντσών- στο κέντρο της κονσόλας, για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, δίνοντας με αυτό τον τρόπο έμφαση στη ψηφιακή τεχνολογία. Επίσης υπάρχει head-up display 10″.

Ακόμα, η Toyota υπόσχεται μεγάλα επίπεδα πρακτικότητας, με τα καθίσματα να παρέχουν καλύτερη στήριξη και άνεση στο σώμα των επιβατών. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχουν όλα τα συστήματα επικοινωνίας και διασύνδεσης, καθώς και το πακέτο TSS (Toyota Safety Sense).

5Κινητήρες

Αρχικά το νέο Corolla Sedan θα προσφέρεται με δύο κινητήρες. Τον υβριδικό 1.800αρη απόδοσης 122 ίππων που καταναλώνει 3,4 λίτρα/100 χλμ, έχοντας εκπομπές CO2 77 γρ/χλμ. Επίσης θα υπάρχει ο 1.600αρης βενζινοκινητήρας απόδοσης 132 ίππων με μέση κατανάλωση 5,8 λίτρα/100 χλμ και 131 γρ/χλμ εκπομπές CO2. Ο κινητήρας συνδυάζεται είτε με 6-τάχυτο μηχανικό είτε με αυτόματο CVT κιβώτιο ταχυτήτων.

6Παραγωγή

Η παραγωγή των ευρωπαϊκών Corolla Sedan θα γίνεται στην Τουρκία, με τις πωλήσεις του μοντέλου στην Ευρώπη να ξεκινούν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019.