Το Essen Motor Show, η μεγαλύτερη έκθεση βελτιωτών της Ευρώπης, ανοίγει τις πύλες του την 1η Δεκεμβρίου και εκεί η AC Schnitzer θα παρουσιάσει την ολόφρεσκη πρόταση της για τη νέα BMW Σειρά 8.

Ξεκινώντας με τις αισθητικές αλλαγές, το αυτοκίνητο έχει αποκτήσει χαμηλότερες αναρτήσεις κατά 20 έως 25 χλστ. στον εμπρός άξονα και 10 έως 15 χλστ. στον πίσω άξονα. Σύμφωνα με τον γερμανικό βελτιωτικό οίκο, αυτό θα οδηγήσει σε αξιοσημείωτη βελτίωση της δυναμικής συμπεριφοράς και των ικανοτήτων του αυτοκινήτου στις στροφές, προσφέροντας παράλληλα άνεση, χάρη στα νέα ελατήρια.

Ακόμα υπάρχει νέα σταθερή πίσω αεροτομή, αεραγωγοί στον μπροστά προφυλακτήρα, νέο μπροστά spoiler, πλαϊνές ποδιές, εισαγωγές αέρα, και διαχύτη όλα κατασκευασμένα από carbon. Οι ζάντες είναι νέες, διαστάσεων 21″ που ζυγίζουν 4,4 κιλά λιγότερο από τις εργοστασιακές. Στο εσωτερικό συναντάμε νέα πεντάλ, αλουμινένια διακοσμητικά, όπως επίσης και νέα βελούδινα πατάκια.

Μηχανικά, ο οίκος βελτιώνει τόσο την M850i xDrive, όσο και την 840d xDrive έκδοση. Μιλώντας για την πρώτη, ο 4,4-λίτρων V8 κινητήρας από το εργοστάσιο αποδίδει 530 άλογα και 750 Nm ροπής, αλλά στην προκειμένη η ιπποδύναμη του έχει φτάσει τα 600 άλογα και η ροπή τα 850 Nm. Από την άλλη, o 3,0-λίτρος εξακύλινδρος σε σειρά πετρελαιοκινητήρας από το εργοστάσιο αποδίδει 320 άλογα και 680 Nm ροπής, αλλά στην προκειμένη η ιπποδύναμη του έχει φτάσει τα 380 άλογα και η ροπή τα 780 Nm.