Μέσω της ανακοίνωσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο 31-χρονος Νορβηγός οδηγός έκανε γνωστό ότι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση για την συμμετοχή του στο WRC της επόμενη χρονιάς.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Ostberg αναφέρει:

Όπως όλοι πιθανόν γνωρίζετε μέχρι τώρα, η Citroen Racing αποφάσισε να τρέξει μόνο με δύο αυτοκίνητα στο πρωτάθλημα των επόμενων ετών. Χωρίς 3ο αυτοκίνητο, η τελευταία μου επιλογή για το WRC εξαφανίστηκε.

Είμαι πολύ λυπημένος και απογοητευμένος τώρα. Ένιωθα σαν στο σπίτι με την ομάδα και χαρούμενος με τον τρόπο που προχωρούσαμε σαν ομάδα. Σας ευχαριστώ όλους στην Citroen Racing για τη σεζόν του 2018 που ξεκίνησε με το να τρέξουμε έναν αγώνα αλλά κατέληξε σε οχτώ. Ήταν υπέροχο όσο διήρκεσε.

Τώρα είναι καιρός να ανασυνταχθώ και να παλέψω να γυρίσω πίσω. Το έχω κάνει στο παρελθόν και μπορώ να το κάνω ξανά! Είμαι ανοιχτός για διαφορετικές επιλογές, αλλά το WRC βρίσκεται στην καρδιά μου. Τώρα είναι η ώρα να βρω έναν τρόπο για το πως θα γυρίσω πίσω. Δεν έχω τελειώσει ως οδηγός rally. Στην πραγματικότητα αισθάνομαι σαν να είμαι καλύτερα από ποτέ. Έτσι, αν έχετε ένα αυτοκίνητο και μια ομάδα, κοιτάξτε με.