Ο Herbert Diess, CEO της VW, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως οι συνομιλίες με την Ford συνεχίζονται και πως η VW σκέφτεται να χρησιμοποιεί τα εργοστάσια της Ford στις ΗΠΑ, προκειμένου να κατασκευάζει εκεί μοντέλα της.

Ο Diess πρόσθεσε πως η εταιρία του εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής ενός δεύτερου εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων της Volkswagen και της Audi στις ΗΠΑ. Όπως είπε, στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια παγκόσμια συμμαχία μεταξύ της VW και της Ford, η οποία θα ενισχύσει την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο συγχώνευσης των εταιριών, ούτε εξαγοράς μετοχών. Η συνεργασία θα εστιάσει στην κοινή χρήση πλατφορμών αλλά και στη χρησιμοποίηση εργοστασίων.

Η μεταξύ μας συνεργασία θα ενισχύσει την θέση της Ford στην Ευρώπη. Η Ford θα μοιραστεί τις δικές μας πλατφόρμας στην Ευρώπη και εμείς θα χρησιμοποιήσουμε την παραγωγική της ικανότητα των εργοστασίων της στις ΗΠΑ για να κατασκευάσουμε για εμάς αυτοκίνητα.

Ο Diess είπε πως περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συνεργασία της VW με την Ford θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα.