Η Rivian την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε τα αμιγώς ηλεκτρικά R1T και R1S με εντυπωσιακές επιδόσεις. Σύμφωνα με τον RJ Scaringe, CEO της εταιρίας, ετοιμάζουν και τρίτο μοντέλο που θα αντλεί στοιχεία από τα rally αγωνιστικά, έχοντας μεγάλη απόσταση από το έδαφος.

Το μοντέλο θα είναι ένα όχημα που θα έχει ένα ξεχωριστό επίπεδο λειτουργικότητας, ενώ θα έχει μικρότερο μεταξόνιο από αυτά των R1T και R1S. Το πότε θα παρουσιαστεί το συγκεκριμένο μοντέλο δεν το αποκάλυψε, ενώ παράλληλα είναι ανοικτή στο να προσφέρει την αρθρωτή πλατφόρμα της και σε άλλους κατασκευαστές, αρκεί αυτοί να μην δημιουργήσουν αυτοκίνητα που θα ανταγωνίζονται τα δικά της.

Η εταιρία θα πουλά τα μοντέλα της όπως το κάνει και η Tesla, με απευθείας πωλήσεις χωρίς την ύπαρξη αντιπροσώπων. Αρχικά τα μοντέλα της θα προσφέρονται στην αγορά της Βορείου Αμερικής, της Ευρώπης και της Κίνας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι δεξιοτίμονες αγορές της Αυστραλίας, της Νοτίου Αφρικής και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επίσης η Rivian έκανε γνωστό πως ετοιμάζει και το δικό της δίκτυο ταχυφορτιστών που αρχικά θα βρίσκονται “σε δημοφιλείς υπαίθριους προορισμούς”. Η εταιρία θα κατασκευάζει τα μοντέλα της στο πρώην εργοστάσιο της Mitsubishi στο Ιλινόις των ΗΠΑ, το οποίο εξαγόρασε το 2017.