Η Toyota Celica GT-Four συμμετείχε στο Group A του World Rally Championship από το 1988 έως και το 1997 και το ειδικό της βάρος είναι τεράστιο για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας από τους σημαντικότερους είναι το γεγονός πως η Celica GT-Four ήταν το πρώτο αγωνιστικό από την Ιαπωνία που “τόλμησε” να αμφισβητήσει την κυριαρχία των Ευρωπαίων και το έκανε όντας το πρώτο Γιαπωνέζικο υπερτροφοδοτούμενο τετρακίνητο αυτοκίνητο που κέρδισε rallies και τίτλους.

Πιο συγκεκριμένα, κέρδισε για δύο διαδοχικές χρονιές (1993 και 1994) τους τίτλους οδηγών και ομάδων με το Celica ST185, καθιερώνοντας το αγωνιστικό σε ένα από τα καλύτερα στην ιστορία του αθλήματος. Οπότε είναι ξεκάθαρο γιατί δίνουμε σημασία στο ότι μία εξαιρετικά σπάνια αγωνιστική Celica GT-Four βρίσκεται προς πώληση. Με αυτή που βλέπεις, ο Didier Auriol κέρδισε τον αγώνα του Sanremo το 1994, ενώ αργότερα κατέκτησε και τον μοναδικό του τίτλο οδηγών.

Ο οίκος δημοπρασιών Bonhams θα βγάλει στο σφυρί αυτή τη Celica ST185 στο Παρίσι στις 7 Φεβρουαρίου του 2019 και αναμένεται να πουληθεί σε μια τιμή μεταξύ €190.000 και €230.000.