Leclerc: Θέλω δύο νίκες το 2019 με τη Ferrari

Σχετικά άρθρα

Ο Charles Leclerc μετράει μόλις μια σεζόν στην Formula 1, αλλά οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Alfa Romeo Sauber ήταν ικανές να τον προάγουν ως επίσημο οδηγό της Ferrari. Έτσι, αναμφισβήτητα ο 21-χρονος Μονεγάσκος είναι ένα από τους πιο σημαντικούς λόγους να παρακολουθήσεις F1 το 2019.

Έχοντας πλήρη συνείδηση της κατάστασης, ο Leclerc δεν παύει να εμφανίζεται αισιόδοξος και να θέτει υψηλούς στόχους για τον εαυτό του. Σε δηλώσεις του στην εκδήλωση των του Autosprint για τα βραβεία Caschi d’Oro, ο Leclerc είπε:

Πίεση; Όχι, δεν την νιώθω. Αντ’αυτού αισθάνομαι πως υπάρχει μεγάλη υποστήριξη και θα έλεγα είμαι χαρούμενος. Ο στόχος μου είναι προφανώς να κάνω το καλύτερο δυνατό και να σεβαστώ τις προσδοκίες της ομάδας. Θα έχω δίπλα μου τον Sebastian Vettel, που θα είναι μια σημαντική βοήθεια για μένα να ωριμάσω και να μάθω. Είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος, καθώς και ένας σπουδαίος οδηγός και τον γνώρισα όταν εργάστηκα στο προσομοιωτή του Maranello και με ευχαρίστησε για τη δουλειά που έκανα.

Συνεχίζοντας, ο νέος teammate του Γερμανού ανάφερε ότι στόχος του για το 2019 είναι να κατακτήσει δύο νίκες, μια στους δρόμους του Μονακό, απ’όπου και κατάγεται, και μια στη Monza, η οποία αποτελεί τον εντός έδρας αγώνα της Ferrari, λέγοντας:

Είναι σαφές ότι αγωνιζόμενος για τη Ferrari θα ήθελα να κερδίσω μερικά Grand Prix: όπως το Μονακό, τον αγώνα στο σπίτι μου και την Monza, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι να αγωνίζεσαι στην Ιταλία ως οδηγός της Ferrari!

Ο Leclerc γίνεται ο 109ος οδηγός της ιταλικής ομάδας και ο δεύτερος νεότερος στην ιστορία της Scuderia μετά τον Μεξικανό Ricardo Rodríguez, ο οποίος ήταν 19 ετών και 208 ημερών όταν έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα του Μαρανέλο. Τέλος, θα είναι ο οδηγός με τη μικρότερη εμπειρία στην F1, μετά τον Gilles Villeneuve ο οποίος είχε τρέξει μόλις έναν αγώνα πριν τον “αρπάξει” ο Enzo στην ομάδα του το 1977.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr