Η MINI στις αρχές του χρόνου παρουσίασε τα ανανεωμένα 3πορτα, 5πορτα και cabrio μοντέλα της, τα οποία είναι διαθέσιμα από το καλοκαίρι και στην χώρα μας. Πριν λίγα λεπτά, όμως, η βρετανική εταιρία παρουσίασε το ανανεωμένο John Cooper Works στην 3πορτα και cabrio εκδοχή του.

Οι πιο δυνατές εκδόσεις της γκάμας του Mini εφοδιάζονται με νέο φίλτρο στην εξάτμιση, ούτως ώστε να συμμορφώνονται με τους νέους Euro 6d-TEMP κανονισμούς και να παιρνούν τις δοκιμές του WLTP. Η Mini δηλώνει ότι το νέο φίλτρο σωματιδίων έχει ενσωματωθεί στην εξάτμιση κατά τρόπο που να επιτρέπει τον χαρακτηριστικό ήχο να ακούγεται μέσα και έξω από το όχημα.

Ο 2.0-λιτρος τετρακύλινδρος TwinPower Turbo κινητήρας βενζίνης συνεχίζει να αποδίδει 231 άλογα, χωρίς να γίνεται αναφορά για τη ροπή του. Για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 6.3 δευτ., με την ανοιχτή έκδοση να είναι 0.3 δευτ. πιο αργό.

Όταν ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, το hatchback εκπέμπει 158-157 γρ/χλμ. CO2, ενώ το convertible 162-161 γρ./χλμ. ανάλογα με τον εξοπλισμό. Με το προαιρετικό 8-τάχυτο Steptronic αυτόματο κιβώτιο, οι εκπομπές για το πρώτο πέφτουν στα 142-140 γρ./χλμ και στα 148-145 γρ./χλμ για το ανοιχτό “πυραυλάκι”.

Το ανανεωμένο John Cooper Works (hatchback και convertible) θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία από 18 Ιανουαρίου 2019, με την παραγωγή του να ξεκινά τον ερχόμενο Μάρτιο του και οι παραδόσεις να γίνονται λίγες ημέρες αργότερα.