Η Tesla έχει ξεκινήσει μια έρευνα στη προσπάθεια της να καταλάβει πως ένα Model S πήρε φωτιά μετά από ρυμούλκηση. Το περιστατικό συνέβη στο Σαν Φρανσίσκο, όταν ο οδηγός του ασημί Model S, κατάλαβε πως το ένα του λάστιχο έσκασε. Έτσι κάλεσε ένα τοπικό συνεργείο επισκευής ελαστικών το οποίο έστειλε ένα φορτηγό για να ρυμουλκήσει στις εγκαταστάσεις του το αυτοκίνητο, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειας.

Ωστόσο, μετά από 5-10 λεπτά από τη στιγμή της ρυμούλκησης, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, προκλήθηκε φωτιά, που κατέστρεψε το αυτοκίνητο, προτού προλάβει να φτάσει στο σημείο η πυροσβεστική. Το αυτοκίνητο μάλιστα πήρε φωτιά και για δεύτερη φορά, ώρες μετά την πρώτη κατάσβεσή του.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της πυροσβεστικής η φωτιά πρέπει να ξεκινήσει από βραχυκύκλωμα στις μπαταρίες, με το αυτοκίνητο να μην είχε ποτέ εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα, ενώ την στιγμή που προκλήθηκε η φωτιά ο κινητήρας ήταν σβηστός. Το αυτοκίνητο ήταν ολοκαίνουργιο, μόλις τριών μηνών, με τον οδηγό να έχει διανύσει με αυτό μόλις 1.930 χιλιόμετρα.