Η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε ότι ανακαλεί 3.400 νέες Corolla hatchback στις Η.Π.Α., εξαιτίας του αυτόματου κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων Direct Shift-CVT, το οποίο τοποθετείται για πρώτη φορά στο μοντέλο.

Η Toyota δηλώνει ότι υπάρχει πιθανότητα λόγω κατασκευαστικών σφαλμάτων, τα πτερύγια της αντλίας στον μετατροπέα ροπής να αποσπαστούν, προκαλώντας βλάβη στον μετατροπέα ροπής και πιθανή απώλεια δύναμης. Για το λόγο αυτό, η Toyota ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει ολόκληρο το σύστημα μετάδοσης των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων.

Με τo Direct Shift-CVT, η Toyota προσπάθησε να μειώσει τις μηχανικές απώλειες, να υιοθετήσει ένα ευρύτερο εύρος σχέσεων και να βελτιώσει τις “αλλαγές”. Έτσι, το νέο CVT έχει γίνει ακόμα άμεσο και ομαλό, προσφέροντας μια νέα εμπειρία οδήγησης με υψηλή απόδοση καυσίμου, η οποία έχει βελτιωθεί κατά 6% σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα μετάδοσης.

Το νέο CVT διαθέτει το πρώτο launch gear παγκοσμίως σε επιβατικό όχημα με CVT, που βελτιώνει σημαντικά την απόδοση της μετάδοσης σε χαμηλές ταχύτητες σε σύγκριση με τα υφιστάμενα CVT, ενώ οι “ταχύτητες” αλλάζουν κατά 20% ταχύτερα.