Πωλείται μια υπερσπάνια Lamborghini Miura SV του 1972 για σχεδόν €3 εκατ.

Σχετικά άρθρα

Δεν βλέπουμε συχνά να πωλείται μια Miura SV, καθώς η ιταλική εταιρία κατασκεύασε μόλις 150 αυτοκίνητα στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Πιο συγκεκριμένα, ήταν Μάρτιος του 1971 όταν η Lamborghini παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης την Miura SV και κατέχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των απανταχού petroloheads.

Η συγκεκριμένη βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Sant’Agata το 1972, και παραδόθηκε καινούρια στη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, έχοντας διανύσει από τότε μόλις 5.759 χλμ. Εξαιτίας του αγοραστή, η Lamborghini τοποθέτησε δύο αεροδυναμικά βοηθήματα στο μπροστινό μέρος αυτού του αυτοκινήτου, καθιστώντας τη συγκεκριμένη Miura SV μόλις τη 1 από τις 2 που έχει αυτή την προσθήκη.

Ακόμα, η Lamborghini εφοδίασε τις τελευταίες 96 Miura SV που κατασκεύασε με ένα msplit sump, δηλαδή το σύστημα λίπανσης του κιβωτίου ήταν ξεχωριστό από αυτό του κινητήρα, πράγμα που επέτρεψε τη χρήση των κατάλληλων τύπων λαδιού για το κιβώτιο ταχυτήτων και τον κινητήρα.

Η Miura SV διέθετε πιο άγριους εκκεντροφόρους και μεγαλύτερα καρμπυρατέρ, με τον V12 4,0-λίτρων κινητήρα, τοποθετημένο εγκάρσια, να παράγει 385 άλογα με 400 Nm ροπής και να συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Σε σχέση με την απλή Miura, η SV είναι φαρδύτερη κατά 13 εκατοστά στο πίσω μέρος, έχει μεγαλύτερο πίσω μετατρόχιο και φορά φαρδύτερα ελαστικά της Pirelli. Όταν παρουσιάστηκε ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής του κόσμου, τίτλο που διατήρησε για 18 μήνες.

Το αυτοκίνητο πωλείται από την αντιπροσωπεία του Joe Macari στο Λονδίνο, με την τιμή της να ορίζεται στα £2.595.000, που μεταφράζεται σε €2.866.307.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτή η μπλε Lamborghini Countach LPI 800-4 πωλείται για 3,3 εκατ. δολάρια

Το καλοκαίρι του 2021 η Lamborghini γιόρτασε τα 50στα γενέθλια της Countach παρουσιάζοντας τη σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού της supercar, με τις παραδόσεις της...

Δες μια twin-turbo Lamborghini Huracan να πιάνει τα 363 χλμ/ώρα στην Autobahn

Αυτή η Lamborghini Huracan Performance έχει αποκτήσει διπλά turbo, με τον V10 5,2-λίτρων κινητήρα να αποδίδει 1.250 άλογα με 1.100 Nm ροπής και όπως...
Autoblog.gr