Δες πως ο Alex Zanardi μπαίνει και βγαίνει από μια αγωνιστική BMW M8 GTE

Σχετικά άρθρα

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί στην πίστα της Daytona ο ετήσιος 24 ώρος αγώνας αντοχής. Εκεί, εκτός του Fernando Alonso, θα τρέξει και ο Alex Zanardi με μια BMW M8 GTE της ομάδας Rahal Letterman Lanigan Racing.

Είσοδος

Αυτό το Σαββατοκύριακο οι ομάδες κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές και στα δύο αυτά video θα δεις τη διαδικασία εισόδου και εξόδου του 52χρονου Zanardi, ο οποίος έχει χάσει και τα δύο πόδια μετά από ένα σφοδρό ατύχημα το 2001 στην πίστα του Lausitzring σε αγώνα του αμερικάνικου πρωταθλήματος CART.

Έξοδος

Σε συνέντευξη του, ο Zanardi είπε:

Αυτός ο αγώνας είναι ένα άλλο κεφάλαιο μιας πολύ τυχερής ζωής. Είμαι πολύ περήφανος που για κάποιο λόγο η ιστορία μου ήταν σε θέση να προσφέρει αυτό το είδος των συναισθημάτων, την αίσθηση, την έμπνευση. Έχω βρει πολλούς ανθρώπους που έχουν παρόμοια προβλήματα με μένα, αλλά λιγότερους τίτλους ή εμφανίσεις σε περιοδικά από ό,τι έχω και απλώς προκαλούν τις αντιξοότητες τους με την ίδια επιμονή, με τον ίδιο ενθουσιασμό, με την ίδια βούληση να πετύχουν γιατί η ζωή είναι μία και πρέπει να την ζήσουμε. Διαφορετικά ο χρόνος και ίσως να μην έχεις την ίδια ευκαιρία πάλι.

Ότι και να πεις για τον Zanardi είναι λίγος. O Zanardi ήταν ένας από τους ταχύτερους οδηγούς σε τέσσερις τροχούς, έχοντας κερδίσει 2 πρωταθλήματα CART αλλά και με 43 συμμετοχές στον πρωτάθλημα της Formula 1. Ο ίδιος συχνά αποκαλεί την ημέρα που του στέρησε τα δύο του πόδια ως “τα δεύτερα γενέθλιά του”, μιας και ο ίδιος πιστεύει πως επέζησε από θαύμα.

Ο Ιταλός όμως δεν το έβαλε κάτω, ξεκίνησε να ασχολείται με την ποδηλασία με αμαξίδιο και να κερδίζει δεκάδες αγώνες, όπως ο μαραθώνιος της Νέας Υόρκης. Ο Zanardi το 2014 επέστρεψε στους αγώνες ταχύτητας, ενώ την ίδια χρονιά ολοκλήρωσε και το Ironman. Σήμερα, σχεδόν 18 χρόνια μετά, ο ίδιος έχει κερδίσει συνολικά πέντε Παραολυμπιακά μετάλλια (τρία χρυσά και δύο ασημένια στις Παραολυμπιάδες του 2012 και του 2016) και οκτώ παγκόσμιους τίτλους πρωταθλήματος στην παραποδηλασία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...