Τα αυτοκίνητα δεν είναι μόνο αυτοκίνητα πια. Είναι βασικά ένα καθιστικό σε τέσσερις τροχούς, γεμάτο από πολυτέλειες. Η Audi στην CES κάνει ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας ένα σύστημα διαδραστικής εικονικής πραγματικότητας για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει αναπτυχθεί από την Holoride, μια νέα εταιρία που ίδρυσε η Audi Electronics Venture, σε συνεργασία με το τμήμα Imagineering της Disney και στην CES έχει τοποθετηθεί σε ένα E-Tron και όσοι την χρησιμοποιήσουν θα δούνε ένα μικρό teaser από τη νέα ταινία των Avengers, ενώ βρίσκονται μέσα σε ένα διαστημόπλοιο. Σύμφωνα με την Audi, κάθε κίνηση του αυτοκινήτου αντικατοπτρίζεται στην εμπειρία του χρήστη σε πραγματικό χρόνο.

Σκοπός της Holoride είναι να προσφέρει τη συγκεκριμένη τεχνολογία στην αγορά μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, μέσω μιας ανοικτής πλατφόρμας σε όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και σε τρίτους μιας και επιτρέπει την ανάπτυξη arcade παιχνιδιών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων κτλ.

Στις σχετικές ειδήσεις η Ford ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να αναπτύξει μια ασύρματη τεχνολογία, την C-V2X όπως την ονομάζει. Αυτή θα υπάρχει στα νέα μοντέλα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκινώντας το 2022 και θα επιτρέψει την απευθείας επικοινωνία μεταξύ τους αλλά και μεταξύ των υποδομών και των πεζών.

Τέλος o προμηθευτής αυτοκινήτων Visteon στην CES παρουσιάζει ένα νέο ψηφιακό εσωτερικό που φέρνει την αυτόνομη τεχνολογία πιο κοντά. Το εσωτερικό χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες SmartCore και DriveCore, διαθέτει προηγμένα γραφικά, υποστηρίζει over-the-air αναβαθμίσεις, ψηφιακό πίνακα οργάνων, προηγμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ υποστηρίζει και φωνητικές εντολές. Η κεντρική οθόνη ενσωματώνει απτική ανατροφοδότηση, με το σύστημα να είναι συνδεδεμένο σε cloud.