Επίσημο: Νέα Mercedes CLA

Σχετικά άρθρα

Μετά τη πρωινή διαρροή, η Mercedes παρουσίασε επίσημα στην CES τη νέα CLA. Το αυτοκίνητο είναι μεγαλύτερο από τη προηγούμενη γενιά, μιας και είναι κατά 48 mm πιο μακρύ φτάνοντας τα 4.688 mm, είναι κατά 53 mm πιο φαρδύ (1.830 mm) και κατά 2 mm πιο κοντό (1.439 mm). Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 30 mm φτάνοντας πλέον τα 2.729 mm, προσφέροντας έτσι περισσότερους χώρους στους επιβάτες.

Η CLA έχει αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσαCd 0,23 και σχεδιαστικά ξεχωρίζει από την A-Class Sedan λόγω της πιο έντονα κεκλιμένης οροφής, των διαφορετικών LED φωτιστικών σωμάτων, του νέου καπό και των νέων ζαντών που προσφέρονται σε διάσταση από 16″ έως 19″. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 460 λίτρα, κάτι που σημαίνει ότι είναι αυξημένος κατά 10 λίτρα σε σχέση με προηγούμενη γενιά.

Το εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25″, αλλά και οθόνη 10,25″ για το ανανεωμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX που υποστηρίζει gestures. Επίσης στο εσωτερικό της νέας CLA συναντάμε την τεχνολογία Interior Assistant που μέσω gestures ανάβει τα φώτα της οροφής όταν χρειάζεται. Η συγκεκριμένη τεχνολογία λειτουργεί μονάχα όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, μιας και σε διαφορετική περίπτωση, ενδεχομένως θα αποσπούσε την προσοχή του οδηγού.

Η βασική έκδοση διαθέτει δύο οθόνες 7″, η μεσαία έκδοση πίνακα οργάνων 7″ και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 10,25″, με τη κορυφαία έκδοση να διαθέτει τις διπλές οθόνες των 10,25″. Υπάρχει κρυφός LED φωτισμός που μπορεί να αναπαράγει 64 διαφορετικά χρώματα. Επίσης το μοντέλο μπορεί να εξοπλιστεί με σύστημα φωνητικών εντολών που ενεργοποιείται με την φράση “Hey Mercedes”.

Η νέα CLA προσφέρει καλύτερα ηχομονωτικά υλικά ενώ το σύστημα διεύθυνσης προσφέρεται είτε με ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση είτε με μεταβλητή σχέση ανάλογα της έκδοσης. Το σύστημα διεύθυνσης συνεχίζει να είναι ελαφρύ, ενώ έγινε πιο άμεσο, μεταφέροντας στον οδηγό περισσότερη ακρίβεια και περισσότερες πληροφορίες.

Μηχανικά η Mercedes ανακοίνωσε μονάχα την έκδοση CLA 250 που φορά τον Μ 260 2,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 225 ίππων με 350 Nm ροπής που προσφέρεται μονάχα με το 7-τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Κατά το λανσάρισμα του μοντέλου θα προστεθούν και άλλοι κινητήρες τόσο βενζίνης όσο και πετρελαίου. Η CLA είναι προσθιοκίνητη, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Η CLA εξοπλίζεται με συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης Active Distance Assist και Active Steering Assist, που της επιτρέπουν μεταξύ άλλων να μειώνει αυτόματα ταχύτητα όταν πλησιάζει σε διασταυρώσεις, κυκλικούς κόμβους και στροφές. Επίσης εξοπλίζεται με τα συστήματα Active Emergency Stop Assist, Active Lane Change Assist, Active Lane Keeping Assist, Active Brake Assist και Pre-Safe Plus.

Η παραγωγή της νέας CLA θα γίνεται στο εργοστάσιο της Mercedes στο Kecskemet στην Ουγγαρία από τον Μάιο του 2019.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...