Μετά τo κλασικό πεντάθυρο hatchback, το Sportswagon (station wagon), και το ProCeed, η Kia θα εμπλουτίσει τη γκάμα του νέου Ceed, με μια crossover έκδοση του μοντέλου. Αυτή θα ονομαστεί XCeed και σύμφωνα με πληροφορίες θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης, τον ερχόμενο Μάρτιο, ολοκληρώνοντας την οικογένεια των εκδόσεων του μοντέλου.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει το τρίτο τρίμηνο του 2019 και όπως το ProCeed, έτσι και αυτή η έκδοση θα έχει διαφορετικό χαρακτήρα σε σχέση με το 5-θυρο hatchback μοντέλο, όπως ακριβώς συμβαίνει με το Stonic και το Rio. Όπως καταλαβαίνεις το νέο XCeed θα έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο Sportage και Stonic. Κύριοι αντίπαλοι του θα είναι το Ford ​​Focus Active και το Mini Countryman.

Μηχανικά θα εξοπλίζεται με τα σύνολα που υπάρχουν ήδη στην γκάμα του μοντέλου, και στη βάση θα συναντάμε τον 1.000άρη T-GDi, απόδοσης 120 ίππων, καθώς και τον ολοκαίνουριο 1.400άρη T-GDi, απόδοσης 140 ίππων, της οικογένειας Kappa. Ίσως, όμως, είναι διαθέσιμος και ο ατμοσφαιρικός 1.400άρης MPI με 100 άλογα. Φυσικά θα υπάρχει και ο 1.600άρης CRDi πετρελαίου, απόδοσης 115 ή 136 ίππων.