Χάκαρε το Tesla Model 3 και κέρδισε $900.000 και ένα Model 3

Σχετικά άρθρα

Από το 2007 διοργανώνεται κάθε χρόνο ο διαγωνισμός Pwn2Ow. Πρόκειται για έναν από τους δυσκολότερους και πιο απαιτητικούς διαγωνισμούς cracking παγκοσμίως με συμμετοχή έμπειρων crackers και hackers, με πολλές εταιρίες να συμμετέχουν ώστε να εντοπίσουν τα τρωτά σημεία των λογισμικών τους.

Πέντε είναι οι βασικές κατηγορίες στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν οι crackers και hackers: Web Browsers, Virtualization Software, Entreprise Applications, Server Software και Αυτοκίνηση με εφαρμογές από Microsoft, Apple, Google, Mozilla, Oracle VMWare και Tesla.

Η Tesla έχοντας παράδοση στις προκλήσεις για hacking και cracking του software των αυτοκινήτων της, που ήταν το πρώτο που αναβαθμίζεται μέσω Over The Air updates, ανακοίνωσε πως θα πάει τον Μάρτιο ένα Model 3 στο Βανκούβερ του Καναδά, εκεί όπου θα διεξαχθεί φέτος το Pwn2Ow, προκαλώντας όποιον μπορέσει να χακάρει την κεντρική ηλεκτρονική πύλη (Gateway), το VCSEC, αλλά και το σύστημα Autopilot του μοντέλου.

Αυτός που θα το καταφέρει θα κερδίσει ένα ολοκαίνουργιο πισωκίνητο Model 3 Mid-Range, αλλά και το ποσό των 250.000 δολαρίων. Το Gateway είναι ο κεντρικός κόμβος που συνδέει αλλά και επεξεργάζεται τα δεδομένα που παράγει το σύστημα μετάδοσης κίνησης του αυτοκινήτου, το πλαίσιο και τα άλλα εξαρτήματα του, ενώ το VCSEC είναι υπεύθυνο για μια σειρά λειτουργιών ασφαλείας, όπως αυτή του συναγερμού.

Το ίδιο το Pwn2Ow δίνει επιπλέον το ποσό των 100.000 δολαρίων για όποιον καταφέρει να χακάρει το κλειδί ή την αντίστοιχη εφαρμογή για smartphone του Model 3 και καταφέρει να βάλει μπροστά το αυτοκίνητο, ενώ 100.000 θα πάρει όποιος χακάρει το CAN bus του αυτοκινήτου. Για το χακάρισμα του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάποιος θα πάρει από 35.000 έως 85.000 δολάρια, με τα 85.000 θα τα πάρει εκείνος που θα καταφέρει να φτάσει στον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος του. Για το χακάρισμα του Wi-Fi 60.000 δολάρια, ενώ για αυτό του Bluetooth άλλα 60.000 δολάρια. Επιπλέον 50.000 δολάρια θα κερδίσει όποιος καταφέρει να διατηρήσει την πρόσβαση στο λογισμικό, ακόμη και μετά από την επανεκκίνησή του. Το συνολικό ποσό για όλα τα χακαρίσματα του Model 3 ανέρχεται στις 900.000 δολάρια.

Η Tesla με την κίνηση αυτή διαφημίζει τόσο την ασφάλεια του λογισμικού της, ενώ παράλληλα, εάν κάποιος καταφέρει να το χακάρει, τότε θα μπορέσει να κλείσει την όποια “τρύπα” διαθέτει, αυξάνοντας περαιτέρω την ασφάλεια του λογισμικού της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla μήνυσε την Tesla Power στην Ινδία

Μήνυση εναντίον της ινδικής εταιρείας κατασκευής μπαταριών Tesla Power κατέθεσε σε δικαστήριο του Νέου Δελχί η Tesla, κατηγορώντας την για παραβίαση του εμπορικού του...