Η Tesla απολύει πάνω από το 10% των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο

Σχετικά άρθρα

Η Tesla θα απολύσει πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη μείωση των πωλήσεων που καταγράφεται εν μέσω ενός εντεινόμενου πολέμου τιμών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, βάσει της αγοραίας αξίας της, είχε το Δεκέμβριο του 2023 συνολικά 140.473 εργαζομένους. Οι περικοπές αυτές αναμένεται να επηρεάσουν περίπου 15.000 εργαζόμενους. Στο υπόμνημα δεν διευκρινίζεται πόσες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν.

Καθώς ετοιμάζουμε την εταιρεία για την επόμενη φάση ανάπτυξής μας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να δούμε κάθε πλευρά της εταιρείας για μειώσεις κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, έχουμε κάνει εμπεριστατωμένη επιθεώρηση του οργανισμού και πήραμε τη δύσκολη απόφαση να μειώσουμε τον αριθμό των εργαζομένων κατά περισσότερο από 10% παγκοσμίως.

αναφέρει στο εσωτερικό υπόμνημα ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk.

Ήδη η Tesla ανέθεσε στους διευθυντές να επιλέξουν ποιους θα απολύσουν, “πάγωσε” τη διανομή stock options σε υπαλλήλους της, ενώ ακύρωσε τις ετήσιες αξιολογήσεις ορισμένων εργαζομένων. Παράλληλα η εταιρεία μείωσε την παραγωγή στο Gigafactory της Σαγκάης.

Η Tesla, η οποία πρόκειται να δημοσιοποιήσει τα τριμηνιαία αποτελέσματά της στις 23 Απριλίου, ανακοίνωσε μείωση των παραδόσεων αυτοκινήτων το πρώτο τρίμηνο. Ήταν την πρώτη μείωση μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, με τα σχετικά νούμερα να διαμορφώνονται κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς.

Μετά από χρόνια ταχείας αύξησης των πωλήσεων της Tesla, που την βοήθησαν να μετατραπεί στην πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, η εταιρεία προετοιμάζεται για επιβράδυνση το 2024.

Η εταιρεία επιδιώκει να ενισχύσει τα περιθώρια κέρδους της, τα οποία έχουν μειωθεί από επαναλαμβανόμενες μειώσεις τιμών. Κατέγραψε μεικτό περιθώριο κέρδους 17,6% το τέταρτο τρίμηνο, το χαμηλότερο εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Η Tesla είχε προηγουμένως απολύσει το 4% του εργατικού δυναμικού της στη Νέα Υόρκη τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους ως μέρος ενός κύκλου ελέγχου απόδοσης του προσωπικού της.

Στις σχετικές ειδήσεις η Tesla μείωσε κατά 50% το κόστος της συνδρομής του συστήματος FSD (Full-Self Driving) στις ΗΠΑ από τα 199 δολάρια μηνιαίως στα 99 δολάρια, αλλά διατηρεί στην ίδια τιμή το κόστος αγοράς του στα 12.000 δολάρια. Με την έκπτωση αυτή η Tesla θέλει να πείσει όλο και περισσότερους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της να δοκιμάσουν το FSD.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...